Home > In Vlamertinge kan je binnenkort kennismaken met het Geiteneiland

In Vlamertinge kan je binnenkort kennismaken met het Geiteneiland

Geschreven op 18 januari 2020 om 13:34 door Mario De Wilde

Toneelvereniging In Deugd en Vreugd Vlamertinge brengt dit voorjaar het toneelstuk “Het Geiteneiland” van de Italiaanse auteur Ugo Betti in een regie van Piet Lesage.
Voorstellingen op vrijdag 14, zondag 16, maandag 17, woensdag 19, vrijdag 21 en zaterdag 22 februari in het OC Vlamertinge. Telkens om 20 uur, behalve op zondag om 16 uur. Met: Julie Podevyn, Wendy Thibaut, Heidi Dewickere, Pieter Clauw en Roger Liefhooghe. Tickets kosten 9 euro. Reserveren kan via www.indeugdenvreugd.be, info@indeugdenvreugd.be en 057 21 53 18. De plaatsen zijn niet genummerd.

Over het stuk
In Het Geiteneiland maken we kennis met drie vrouwen op een zuiders eilandje ver van de bewoonde wereld, in een afgelegen vervallen boerderij: een moeder, haar dochter en haar schoonzus. Ze houden er geiten. Hun eentonig leventje wordt grondig door elkaar geschud met de komst van een vreemde man. Hij heeft een boodschap voor de vrouw: hij komt de plaats van haar overleden man innemen.. Zijn aanwezigheid zorgt voor heel wat opschudding en spanningen tussen de drie vrouwen. Wat al langer sluimerde, komt nu bovendrijven. Het stuk is een psychologisch drama, waarbij moraal, persoonlijke verantwoordelijkheid en medelijden centraal staan: een tragedie van liefde en wraak.

Regisseur Piet Lesage heeft het oorspronkelijke stuk bewerkt en er enkele luchtige passages aan toegevoegd, waardoor het een verteerbaar en boeiend kijkstuk wordt voor een breed publiek. Al is het natuurlijk geen komedie. Ugo Betti schreef het stuk in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Het wordt beschouwd als een van de meest markante uit het Italiaanse repertorium van de eerste helft van de 20ste eeuw. Het was dé revelatie van het Parijse toneelseizoen ’53-’54.  Betti geldt na Luigi Pirandello als de belangrijkste internationaal bekende Italiaanse toneelschrijver van zijn tijd.  Het wordt ongetwijfeld een boeiende en beklijvende voorstelling! Met heel wat stof tot nadenken achteraf… Zowel de theaterliefhebber als het brede publiek zullen van deze voorstelling kunnen genieten!

2 reacties

Mario De Wilde
Geschreven op 2020-01-20 12:04:16
Beste Pieter. Graag voor de wedstrijd ook het adres aub. Groetjes.
Pieter Clauw
Geschreven op 2020-01-19 22:36:35
Hoog tijd om tickets te bestellen 😉😊

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.