Home > In Veurne gaan ze stapsgewijs naar 10.000 stappen

In Veurne gaan ze stapsgewijs naar 10.000 stappen

Geschreven op 13 februari 2023 om 09:15 door Mario De Wilde

In 2021 plaatste het stadsbestuur van Veurne samen met LOGO en Sport Vlaanderen op een aantal strategische plaatsen wegwijzers. Niet alleen om te benadrukken dat alles hier op wandelafstand te vinden is, maar ook om mensen ertoe aan te zetten om meer te bewegen. In 2022 heeft een werkgroep met onder meer de voorzitter van de Seniorenraad Dennis Castelein, de sportraad, de Sportdienst en Dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne de schouders gezet onder de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! Dit resulteerde eerst in de wegwijzers in het straatbeeld, maar nu dus ook met een heuse 10.000stappen-wandeling.

Aan het Sportpark en bij Dienstencentrum De Zonnebloem vind je een bord met daarop de route en een QR-code. Die code wijst je via de smartphone naar een digitale bewegwijzering die je door de mooiste en bovendien ook toegankelijke plekjes binnen onze stad brengt. Bewegen is gezond, da’s ondertussen duidelijk. Toch hoeft bewegen op zich niet altijd een grote inspanning te betekenen. Wie elke dag genoeg stappen zet, is immers op goede weg. Met deze route geven we wat inspiratie welk traject je daarvoor kan afleggen!

Veurne Wandelclub trok alvast de schoenen aan en ontdekte samen met schepenen Pascal Sticker en Guido Hoste onder een stralend winterzonnetje de wandeling van 7,6 kilometer. Er is intussen heel wat geïnvesteerd in nieuwe veilige fiets- en wandelpaden, zoals de paden in het Suikerpark en het Vaubanpark. In 2024 volgt dan de kers op de taart, met de voetgangers- en fietsersbrug over de Lovaart en Vaartstraat die het oude historische stadscentrum van Veurne verbindt met het nieuwe stadsgedeelte in het Suikerpark. De komende jaren maakt het stadsbestuur nog meer werk van beweegroutes en -acties. Pascal Sticker, schepen van Sport: “Hopelijk inspireert dit 10.000 stappenplan de inwoners om meer te bewegen.” Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Binnen Veurne-centrum is alles op wandelafstand. Om mensen te stimuleren om zo lang mogelijk te bewegen, is er nu deze mooie wandelroute van 7,6 kilometer. Een aanrader!
Foto: stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.