Home > In Roeselare rijdt een ‘vaccimobiel’ om inwoners ter plekke te vaccineren

In Roeselare rijdt een ‘vaccimobiel’ om inwoners ter plekke te vaccineren

Geschreven op 1 oktober 2021 om 10:14 door Mario De Wilde

Wie nog wil gevaccineerd worden, kan dat doen dankzij het mobiele vaccinatieteam in Roeselare. In oktober houdt de vaccimobiel met een verpleegkundige halt op 5 plaatsen in de stad. Dit is een laagdrempelige manier om mensen die nog geen prik ontvingen de kans te geven op bescherming tegen het virus. De vaccinatiegraad in Roeselare is erg hoog: maar liefst 91,8 procent van de Roeselarenaars ouder dan 12 jaar werd gevaccineerd.

Een kleine groep kreeg nog geen prik. De redenen daarvoor zijn divers: wat twijfel, op reis toen de prik gepland was, de uitnodiging gemist, … . Met de mobiele vaccinatie roept Roeselare iedereen op om zich alsnog te laten vaccineren. De vaccimobiel is een extra initiatief gelanceerd door de eerstelijnszone Midden WVL en Stad Roeselare om iedereen de kans geven om zich dicht bij huis te laten vaccineren. De komende weken gaat de mobiel langs op 5 plekken in de stad. Roeselare koos voor drukbezochte en goed bereikbare plaatsen. Het mobiele team gaat langs op:

– De parking van Albert Heijn in Brugsesteenweg op woensdag 6 en 13 oktober.

– De parking van AD Delhaize in de Steenstraat op donderdag 7 oktober.

– Het plein in de Wallenstraat voor de Wallenparking op vrijdag 8 oktober en donderdag 14 oktober.

– De Onze-Lieve-Vrouwemarkt op zaterdag 9 oktober.

– De Huisartsenwachtpost in de Hippoliet Spilleboutdreef op zondag 10 oktober en maandag 11 oktober.

Via folders in de bussen, huisartsen, apothekers en buurtwerkers wordt de buurt op de hoogte gebracht.

Iedereen een optimale bescherming
Naast het rijdende vaccinatiecentrum volgen nog andere initiatieven om iedereen maximaal te beschermen tegen het virus. Na bewoners van woonzorgcentra en mensen met een zwakkere immuniteit ontvangen alle 85-plussers de komende weken een derde vaccin voor extra bescherming, de ‘boosterprik’. Dit gebeurt in het vaccinatiecentrum in Expo Roeselare. De uitnodiging voor deze derde prik valt voor 85-plussers binnenkort in de brievenbus. De ministers van Volksgezondheid gaven dit weekend groen licht voor de boosterprik voor alle 65-plussers. De eerstelijnszone Midden WVL en Stad Roeselare zijn klaar om deze groep in een volgende fase te vaccineren.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.