Home > In Poperinge werd gestart met de bouw van de outdoortennis- en padelinfrastructuur

In Poperinge werd gestart met de bouw van de outdoortennis- en padelinfrastructuur

Geschreven op 10 november 2023 om 06:21 door Mario De Wilde

Eergisteren woensdag legden bouwheer Ilse Debruyne, aannemer Redsportpadel en de stad Poperinge figuurlijk de eerste steen van de geplande outdoortennis- en padelinfrastructuur op de stedelijke sportzone. Vanaf april 2024 zijn de tennis-, padel- en pickleballvelden klaar voor gebruik. Ilse Debruyne ondertekende met de stad een concessieovereenkomst voor de bouw en uitbating van zowel indoor- als outdoorinfrastructuur voor tennis, padel en pickleball. In een eerste fase wordt de outdoorinfrastructuur aangelegd.

Op een terrein van ongeveer 50 are langs de Ouderdomseweg, tussen de stedelijke Technische dienst en het schutterslokaal, plant Ilse Debruyne de aanleg van drie tennisvelden in gravel, vier padelvelden en twee picklepallvelden. Twee tennisvelden en twee padelvelden krijgen een overkapping, zodat je er ook bij regen of felle zon kan spelen.

Naast de velden komt er een bar met een groot overdekt terras. ’s Winters wordt het terras afgesloten en omgebouwd tot een binnenruimte. Uiteraard is er ook het nodige sanitair met douches en toiletten, ook voor mensen met een beperking.

Klaar in april 2024
De werken zouden starten op 30 oktober, maar de zware regenval van de voorbije weken stak daar een stokje voor. Bedoeling is om operationeel te zijn vanaf april 2024.

Van zodra de infrastructuur klaar is, kan er continu gespeeld worden. Na reservatie krijgen spelers een toegangscode voor het terrein. Er is ook een automaat waar je rackets en ballen kan huren. Op woensdagnamiddag, in het weekend en na 17 u. op weekdagen is de site bemand. Bij speciale activiteiten op weekdagen, zoals een teambuilding, sportdag of seniorenevent, is er ook personeel aanwezig.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.