Home > In Male Sint-Kruis beginnen ze er aan: heel weekend muziek, acts en zondag grote rommelmarkt

In Male Sint-Kruis beginnen ze er aan: heel weekend muziek, acts en zondag grote rommelmarkt

Geschreven op 23 juni 2023 om 09:02 door Mario De Wilde

De zon met een wolkeloze hemel zijn besteld en dus tellen ze in Male Sint-Kruis de uren af voor de grote feesten en kermis die er aan komen. De tenten en de podia op de hoek van de Brieversweg en de Pijpeweg werden de voorbije opgebouwd en zijn de stillen voorboden van een groots feestweekend dat het 32ste Malle Malefeest zeker wordt.

Morgen zaterdag 24 juni is er vanaf 16 uur een familiale happening op de weide aan de hoek van de Brieversweg en de Pijpeweg. Er is een face painting en tattoostand voorzien waar Sara De Nolf allerlei creatieve dingen gaat doen. Voor de muziek zorgt DJ MJ en om de inwendige mens te verrijken is er een frituur, een cocktailbar en een bier- en frisdrankenstand aanwezig. Bovendien is de toegang gratis voor het speeldorp, waar allerlei spring- en klauterkastelen op het jonge grut wacht.  Om 19 uur volgt dan de officiële opening van Malekermis met een toespraak van de voorzitter van het Feestcomité Male, Luc de Ridder en (wellicht) schepen van cultuur Nico Blontrock. Vanaf 19.30 uur is er een live-optreden van de talentvolle schlagerzanger van eigen bodem Orry.

Zondagochtend 25 juni moeten mensen die op zoek zijn naar allerlei leuke snuisterijen de wekker vroeg zetten want een van de grootste en gezelligste rommel- en brocantemarkten van heel West-Vlaanderen (bijna 600 standhouders) is al vanaf 7 uur te bezoeken. Het hele gebeuren zal opgeluisterd worden met straatanimatie met o.a. The Alfredo’s, August, Silver Thistle Pipes & Drums, Dixieland band, e.a.

De hoek van de Brieversweg en de Pijpeweg wordt vanaf 13 uur omgetoverd tot een rocklocatie met een optreden van Work in Progress en nadien Good Company (vanaf 15 uur).  Om 17 uur zorgt Rock Circus voor de nodige creatieve decibels en er wordt afgesloten met de jaarlijkse top of the bill DUST.

Op de kiosk en op het terras aan de Schandpaal in de Pelderijnstraat is er vanaf 14 uur (met medewerking van Brugse Buurtcheques en Brugge Plus) een spetterend optreden van Men in Black, om 16 uur komen Tamara en Tom heerlijke schlagermuziek brengen en de slotapotheose is voorzien om 17 uur met Jacco Ricardo en een (vast en zeker) meezingend publiek.

‘Male Waar Wij Wonen’ komt ook met een uitgebreid kermisprogramma op de proppen. Naast het groot aanbod van andere activiteiten, wordt het live-optreden van Margriet Hermans en dochter Celien op zondag 25 juni. Maar er staat nog zoveel meer te gebeuren op het bekende Peellaertplein. Dat wordt het decor voor een gevarieerd en boeiend programma waarin jong en oud zich zal weten te vinden. Er is de traditionele gezinsbarbeque, een aperitiefconcert van Harmonie Werkerswelzijn, een optreden van het muzikaal ensemble Kantelberg, een gratis ballentrap à la Kevin De Bruyne, een tombola met schitterende prijzen, tal van attracties en een Skriewer Speelplek uit de Dampoortstraat zorgt weer een stukje buitenspeelparadijs. Top of the bill wordt ongetwijfeld het live-optreden van Margriet Hermans (winnares Zomerhit 2022) samen met haar dochter Celien.

Alle info op www.malewww.be

1 reactie

De Rock Carlos
Geschreven op 2023-06-24 17:44:20
Dankjewel redactie 👍 Het zal de hard werkende ECHTE vrijwilligers van Male waar wij wonen deugd doen dat jullie aandacht schenken aan een fantastisch programma 😍👍 Meer dan 400 personen voor de barbecue op het PEELLAERTPLEIN, dranken aan kindvriendelijke en democratische prijzen en … een warm onthaal voor Margriet en Celien is voorzien 😍😜👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.