Home > In Male bij Brugge maken zich zich op voor een topweekend. Speciale feestmenu in Kasteel Ryckevelde

In Male bij Brugge maken zich zich op voor een topweekend. Speciale feestmenu in Kasteel Ryckevelde

Geschreven op 23 juni 2022 om 16:52 door Mario De Wilde

In Male (Sint-Kruis, bij Brugge) maken ze zich op voor een spetterend feestweekend. Na twee jaren onderbreking door de Covid-19 pandemie staat dit groots wijkfeest in het weekend van 25 en 26 juni 2022 bij velen met stip aangeduid op de kalender. Gelet op de grote belangstelling, door zowel standhouder als bezoeker, zal er opnieuw heel wat volk naar Male afzakken. Hopen maar dat het zonnetje ‘de goeste’ om te feesten dan ook helpt opwarmen en eveneens van de partij is.

Tafelen in een kasteel

In Kasteel Ryckevelde wordt in het restaurant zelfs een echt feestmenu gepresenteerd waarbij iedereen welkom is, op het zonnig terras of binnenin het kasteel. Het gaat om een meerkeuzemenu (€ 50) waarbij inbegrepen een aperitief met wachtbordje, keuze uit Tartaar met verse tonijn en avocado, Kalfszwezeriken met een zachte béarnaise of een salade van wilde rijst met abrikozen. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen uit Griet met groentjes en cocotte, Gebakken eend met kriekbier, zomergroentjes en gratis dauphinois of Gratin van zomerse groentjes en geitencamambert. Als zoete afsluiter is er d ekeuze uit Warme gemarineerde aardbeien met vanille roomijs en munt of de redelijk fantastische Coupe Ryckevelde, een smaakbom met roomijs, nectarine & munt met cava en een vleugje grenadine. Ook à la carte kan je uiteraard terecht. Een ideaal moment om dit prachtig kasteel te gaan bezoeken en parkeren kan naast de deur….

Inderdaad er gaan heel wat initiatieven ‘outdoor’ door. En de organisatoren hebben heel wat inspanningen gedaan om een zeer aanlokkelijk programma aan te bieden. Op zaterdag 25 juni vanaf 16.30 uur is er een familiale happening op de weide op hoek Pijpeweg/Brieversweg. Voor de kinderen is er : speelweide, gekke kapsels, glittertattoos, kindergrime, DJ MJ, en ruimte zat om zich uit te leven. Voor de anderen treedt de band Johnny and The Sparks met hun programma rock’n roll is back to stay vanaf 19 uur op en laat ons genieten van prachtige songs uit de jaren 60 – 70 – 80. Verder is er dan de Mobiele Friteuse, Monkey cocktailbar, en onze Malle Male bar om honger en dorst te lijf te gaan.

Toppunt van het Malle Malefeest situeert zich evenwel op zondag 26 juni 2022 vooral door een druk bezette rommel- en brocantemarkt dat vele, vele snuisteraars en kopers van heinde en ver lokt. Bijna 600 standplaatsen (het maximum) zijn intussen verhuurd. Op een dergelijke markt wandelen in een lommerrijke omgeving, waar u ook mobiele straatanimatie op uw pad ontmoet, is het waarderen waard. Meer nog The Alfredo’s, accordeonist Django, Wieme Wiemeke en Silver Thistle Pipes & Drums zorgen voor de ambiance onderweg. Even verpozen kan op het terras in de Pelderijnstraat met een drankje en waar op de kiosk achtereenvolgens vanaf 12 uur Etienne Hennico, Par Hasard (14 uur), De Brugse Vinten (15.30 uur) en Jacco Ricardo (18 uur) van katoen geven. Zorg dat je er bij bent!

De festiviteiten op het Peellaertplein zijn een organisatie van het comité ‘Male, Waar Wij Wonen’ met o.m. ’s middags de 24ste gezinsbarbecue ten voordele van Welzijnsschakel Kantel Sint-Kruis vzw met tussendoor muziek van Raf Adams en om 13 uur een muzikaal optreden van Basisschool Kantelberg o.l.v. Sara Breemersch. Daarna kunnen de kids zich volop uitleven op de muziek van Raf en Filip, waarna Papa Chico zijn kunstjes zal tonen. Om 16.60 uur is er nog dans van Basisschool Kantelberg o.l.v. Tom Goossens, om 17 uur gevolgd met een optreden van Orry, een uurtje later is het de beurt aan Herbert Verhaeghe, met net daarvoor een ballen-en vosjesworp en een fantastische tombola waarbij schitterende verblijven in o.a. Durbuy te winnen zijn.

 

Voor wie iets steviger muziek verkiest is er op de weide hoek Pijpeweg/Brieversweg ons vertrouwd rockgebeuren. Maar eerst even aperitieven op de muziek van de Socialistische Harmonie Werkerswelzijn om 11.30 uur tot 12.30 uur. Vanaf 13.30 uur komt op het grote podium eerst The New Seventies Band om dan om 16 uur voor Dirty Laundry plaats te ruimen. Om 18 uur sluiten wij af met, ja wel, opnieuw Dust. Het bestuur en de organisatoren willen langs deze weg ook nog de vele gratuite medewerkers en bewoners op het parcours bedanken, alsook de Stad Brugge, de Brugse Buurtcheques, het Feestcomité Male en de sponsors. Voor morgen vrijdag en zaterdagvoormiddag zien de weersverwachtingen er iets minder gunstig uit maar geleidelijk aan zou er vanaf het westen droger en ook zonniger moeten worden. En nu maar aftellen want over twee dagen is het zover….

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.