Home > In Lichtervelde bewegen ze al: 37 signalisatiepijlen voor het stappenplan aangebracht

In Lichtervelde bewegen ze al: 37 signalisatiepijlen voor het stappenplan aangebracht

Geschreven op 6 mei 2023 om 08:26 door Mario De Wilde

Lichtervelde neemt deel aan het project Sport Vlaanderen, dat tegen 2024 de gemeente wil omvormen tot beweegvriendelijkere leefomgeving. In een eerste fase werden er 37 signalisatiepijlen geïnstalleerd in en rond het centrum van ons dorp, die het aantal stappen tussen verschillende nuttige locaties aangeven. Zo kunnen onze inwoners korte afstanden wandelen tussen bijvoorbeeld de markt en het station. Ondertussen kwamen er vier nieuwe beweegroutes bij.
Stappenclash 2023: Gaat Lichtervelde voor een 5de overwinning?
Al vanaf 1 mei gaan 16 gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen opnieuw de strijd met elkaar aan in de regionale stappenclash. In 2020 mocht Lichtervelde voor de laatste keer de beker in de lucht steken en won toen voor de vierde keer een fietstrapper. Je kan de fietstrappers terugvinden op de woonzorgsite, aan de Pastorietuin, op het Gildhofplein en aan de Finse piste. Je neemt deel door van 1 tot 31 mei je gezette stappen in te vullen op
www.10000stappen.be als lid van de groep van Lichtervelde. De nieuwe beweegroutes als motivatie voor de stappenclash:
Klavertjeswandeling
De startplaats van de nieuwe beweegroutes is aan de ingang van OC De Schouw. Er is keuze tussen verschillende wandelingen, elk met hun eigen thema. De vier wandelingen in hun geheel vormen een klavertje vier.
• De goud- en zilverwandelingen zijn uiterst geschikt voor de oudsten onder ons. De afstanden zijn beperkt en er zijn voldoende rustpauzes.
• De sportwandeling nodigt de sportievelingen onderweg uit om enkele sportieve uitdagingen aan te gaan.
• Met de gezinswandeling passeer je Apeladoe, dus ideaal om met de kinderen op stap te gaan.
• De gelukswandeling doet je stilstaan en nadenken over de dingen des levens.

De vier klavertjes kunnen na elkaar gewandeld worden, wat meteen een mooi resultaat oplevert voor de stappenclash.
Gezondheidswinst door te stappen
Stappen zorgt er voor dat je goed in je vel zit en fit in je hoofd blijft en dat kan je overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … want elke stap telt. Deelnemen aan de stappenclash is hét ideale moment om nieuwe gewoontes te creëren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.