Home > In Kortrijk kan je vanaf nu je eigen speelstraat aanvragen

In Kortrijk kan je vanaf nu je eigen speelstraat aanvragen

Geschreven op 10 maart 2021 om 16:29 door Mario De Wilde

Speelstraat. Een speelkoffer uitpakken. Voetballen. Een fietsparcours uittekenen. Badmintonnen. Een mega-krijttekening maken. Spelen met een grote parachute of een mikado. In een speelstraat kan dit allemaal veilig op straat. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kon je tijdens de vorige paasvakantie in je straat geen speelstraat organiseren. In de zomervakantie kon het gelukkig wel weer en hadden we 16 speelstraten in Kortrijk.

Voor de komende paasvakantie en voor de zomervakantie kan je voor dit jaar je aanvraag indienen. Kijk eerst eens of jouw straat in aanmerking kan komen. Er zijn immers enkele voorwaarden. Een aanvraag voor de paasvakantie kan nog gebeuren tot en met 15 maart.

Wuk?
In een speelstraat wordt de ganse straat, of een stukje ervan, verkeersvrij gemaakt. Een inwoner plaatst een hekken aan de in- en uitgang van de straat zodat de kinderen naar hartenlust op straat kunnen spelen. Bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben mogen stapvoets met auto door de straat rijden.

Voorwaarden
Op voorwaarde dat je straat een maximum snelheidsbeperking tot 50km/uur heeft, er geen openbaar vervoer passeert, er niet té veel doorgaand verkeer is en ze een overheersende woonfunctie heeft.

Mogelijkheden
Zit dit allemaal goed, dan kies je uit één van deze drie mogelijkheden: een aaneensluitende periode van twee weken (extra mogelijkheid in de zomervakantie: één maand), twee opeenvolgende weekends (extra mogelijkheid in de zomervakantie: zes opeenvolgende weekends) of maximum twee vaste dagen per week. Om jullie op weg te helpen in het speelaanbod voorziet De Warande de mogelijkheid om gratis een speelkoffer met allerhande straatspelen te ontlenen.

Aanvragen
Opgepast, je aanvraag om een speelstraat te organiseren tijdens de paasvakantie (van 3 tot en met 18 april) en de Buitenspeeldag (woensdag 21 april) kan je dit jaar iets later doorgeven; uitzonderlijk nog tot 15 maart 2021. Voor een speelstraat tijdens de zomervakantie kan je jouw aanvraag regelen tegen 15 mei 2021. Aanvragen die ons na de einddatum bereiken, kunnen we niet meer behandelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.