Home > In Knokke-Heist komen toiletten waarbij je meteen kan zien of je genoeg gedronken hebt

In Knokke-Heist komen toiletten waarbij je meteen kan zien of je genoeg gedronken hebt

Geschreven op 18 juli 2023 om 11:30 door Mario De Wilde

Uitgerekend overmorgen 21 juli op onze nationale feestdag gaat Knokke-Heist slimme urinoirs en toiletten installeren. Tijdens het toiletbezoek wordt dan heel slim en in no-time aangegeven of je wel of niet genoeg gedronken hebt die dag. Ook kun je via een digitaal scherm tips krijgen over hoe je je vochtniveau op peil kunt brengen of houden. Jawel, naast slimme lampen, gordijnen, deurbellen en opvouwbare TV’s krijgen we nu ook slimme urinoirs en Knokke-Heist krijgt de primeur.

Opgelet, plassen moet je bij dit voor publieke ruimtes bedoelde urinoir nog steeds zelf doen. Het unieke aan dit urinoir is dat het aan de hand van de chemische samenstelling van de urine meet of de plassende persoon wel voldoende gehydrateerd is. Binnen enkele seconden nadat iemand aan zijn plasje is begonnen, krijgt hij (en binnenkort ook zij) belangrijke gegevens op een scherm naast of boven het urinoir te zien. Als hieruit komt dat de hydratatie te laag is, kan de persoon na het toiletbezoek direct een bekertje water nuttigen. Dat wordt aangeboden als onderdeel van het betaalde toiletbezoek.

Volgens de Nederlandse bedenkers One Hundred Restrooms is de inzet ervan een belangrijke stap om te werken aan een verbeterde gezondheid. Uit onderzoek blijkt immers dat 90 procent van de mensen te weinig water drinkt en daardoor allerlei problemen kan ondervinden. Dit gaat van een slecht humeur tot verminderde productiviteit en hoofdpijn. Ook kijkt het naar de mogelijkheid om de technologie uit te breiden zodat er meer mee gemeten kan worden. Op dit moment is het slimme toilet nog maar enkel te vinden in het treinstation van Barcelona Sants. Het doel is om dit uit te breiden naar zoveel mogelijk Europese locaties. Knokke-Heist krijgt dus de Belgische primeur aan het Albert Verweeplein. Daarover maakten we gisteren al een uitgebreide reportage.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.