Home > In Knokke-Heist komen er straks extra controles op de regels van de APV

In Knokke-Heist komen er straks extra controles op de regels van de APV

Geschreven op 19 september 2023 om 11:45 door Mario De Wilde

Om te zorgen dat inwoners en bezoekers op een aangename manier samenleven heeft elke gemeente een aantal regels. Ook in Knokke-Heist is dit niet anders. Die regels staan beschreven in de algemene politieverordening (APV). Controle op het naleven van deze regels gebeurt het volledige jaar onder andere door de gemeenschapswachten en politie.

Binnenkort zullen de gemeenschapswachten/gemeentelijke vaststellers extra controles uitvoeren om te zien wie de regels van de APV naleeft en vooral wie er een loopje mee neemt. Inbreuken op de algemene politieverordening kunnen aanleidingen geven tot een gemeentelijke administratieve sanctie van maximaal €350.

Wist je dat handelszaken geen koopwaar of reclamedragers zoals beach flags of ballonbogen op het openbaar domein, privéparking met openbaar karakter en zones non-aedificandi (welbepaalde strook waarop niet gebouwd mag worden om een zicht te vrijwaren, een groenbeplanting aan te leggen of waarbinnen een erfdienstbaarheid van algemeen nut werd vastgelegd) mogen plaatsen? En dat iedere privatieve inname van het openbaar domein vergund dient te zijn? Wist je bijvoorbeeld ook dat het verboden publiciteit is aan te brengen op de schuthekkens, de werfafsluitingen en het noodtrottoir? Of dat bij elke vorm van publicitaire activiteit of publiciteit het gebruik van V-borden verboden is op de benedenverdieping, gelijkvloers of begane grond?

Alle regels van de APV en de eventuele uitzonderingen lees je op onze website: https://www.knokke-heist.be/gemeente-en-bestuur/reglementering/politieverordeningen/algemene-politieverordening

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.