Home > In Knokke gaan ze in augustus voor een recordpoging marathon padel (28 uur, 25 minuten)

In Knokke gaan ze in augustus voor een recordpoging marathon padel (28 uur, 25 minuten)

Geschreven op 5 juli 2022 om 15:25 door Mario De Wilde

In het weekend van 20 en 21 augustus 2022 zullen Wim Heyvaert, André Rufino, Mathieu Loosvelt en Noah Moerkerken van Tennis- & Padelclub Duinbergen een poging ondernemen om het wereldrecord marathon padel te verbreken. Dit record staat nu op 28 uur, 25 minuten en 30 seconden.

Opbrengst ten voordele van Het Baken, Het Boothuis en Het Vlot
De opbrengst van dit weekend is bestemd voor een lokaal goed doel namelijk vzw Centrum van de Oostkust, afdeling Welzijnszorg. Zij bieden woon-en dagondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking in regio Oostkust (Het Baken en Het Boothuis). Kinderen van 0 tot 5 jaar met een mentale en fysieke beperking kunnen in Het Vlot terecht voor therapeutische dagopvang. Zij staan te popelen om actief hun bijdrage hierin te leveren en zullen intensief betrokken worden, zowel vóór als tijdens dit weekend.

Club voor iedereen
Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Kinderen kunnen tijdens dit weekend komen proeven van de sport. De padeltrainers staan klaar voor enkele sessies Kids Padel. Ook de G-sport wordt niet vergeten. In samenwerking met Padel Antwerp wordt rolstoelpadel voorgesteld aan het grote publiek.

Record
Een recordpoging voorbereiden vraagt heel veel organisatie. Naast het fysieke aspect voor de 4 spelers zijn heel veel mensen nodig om de richtlijnen stipt na te leven. Scheidsrechters, getuigen, timekeepers worden om de 2 uur afgewisseld. Voor iedere pauze moet een logboek bijgehouden worden …

De spelers krijgen ieder gespeeld uur 5 minuten pauze voor verfrissing en verzorging. Ze kunnen deze pauzeminuten opsparen voor een langere duur, echter dienen deze ingehaald te worden. Hierbij komt uiteraard ook een medische ploeg met kinesisten en dokters bij te pas. De ploeg dient intensief getraind aan de uitdaging te starten. Het spel moet gespeeld worden volgens de regels van het padelspel. Wisselen van kant is enkel toegestaan na een rustpauze. De score en tijd moet d.m.v. een groot scherm bijgehouden en geregistreerd worden.
Alles moet continu gefilmd en gedocumenteerd worden met foto’s en getuigschriften. Naast de 4 spelers hebben we een ploeg van ongeveer 50 mensen nodig om dit doel te verwezenlijken.
Zodra 1 speler moet opgeven is de poging mislukt. Bij de kleinste procedurefout wordt de poging als niet-geslaagd beschouwd.

Programma

Zaterdag

10.30 uur: officiële start van het wereldrecord marathon padel
12 uur: BBQ
13.30-16.30 uur: kids padel en kinderanimatie
20 uur: fuif
Vanaf 22.30 uur: blacklight padel

Zondag

8 uur: ontbijt
10 uur: rolstoelpadel
11 uur: picture time: foto van alle leden
11.30 uur: optreden Sugar & Spice
15 uur: optreden Willy Boy
17 uur: vermoedelijk einde marathon padel
Gedurende het hele weekend: padel spelen, food en drinks, ambiance.

Voor alle info: www.Padelrecordtcd.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.