Home > In het nieuwe Klimaatcafé in Beernem kom je in een oud cafédecor uit 1947 terecht

In het nieuwe Klimaatcafé in Beernem kom je in een oud cafédecor uit 1947 terecht

Geschreven op 20 februari 2023 om 08:55 door Mario De Wilde

Het provinciaal domein Bulskampveld biedt heel wat troeven voor Beernem en bij uitbreiding ook voor Wingene, Ruiselede, Oostkamp en Aalter, de andere partners van het Landschapspark Bulskampveld. Afgelopen weekend opende burgemeester Jos Supré van Beernem in het bezoekerscentrum de expo ‘Klimaatcafé’. In een oud cafédecor van 1947 word je via spel- en doe-opdrachten 100 jaar verder gekapulteerd, waarbij de impact van de klimaatverandering aan bod komt. Beslist de moeite om te zien voor scholen, inwoners en verenigingen. Het is de provincie West-Vlaanderen die het unieke project gelanceerd heeft.

In het bezoekerscentrum Bulskampveld in Beernem loopt sinds afgelopen zaterdag 18 februari de expo ‘Klimaatcafé: het Rijk der Tijden’. De Provincie West-Vlaanderen krijgt de expo tot na de herfstvakantie in bruikleen van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.

‘Klimaatcafé: het Rijk der Tijden’
De tentoonstelling ‘Het Rijk der Tijden’ bevat meer dan 100 cartoons uit de voorbije 60 jaar, gelinkt aan het thema klimaat en de duurzame ontwikkelingsdoelen. Het is geen gewone expo, het is een café! Een plaats om te discussiëren en te filosoferen over waarheden en nonsens rond het klimaat en de huidige versnelde klimaatverandering. Maar vooral, een plaats om elkaar te inspireren om allerlei acties rond klimaat bespreekbaar te maken.

Om dit aan te wakkeren zijn een aantal activiteiten en workshops ontwikkeld bij het klimaatcafé. Een bezoekje aan het café is dus niet vrijblijvend. Verandering vraagt immers gerichte acties en inspanningen. Het Klimaatcafé is doorlopend open van zaterdag 18 februari tot dinsdag 31 oktober 2023.

Tooghangen in het klimaatcafé
Vanaf de paasvakantie kan je iedere zondagnamiddag tussen 14 tot 16.30 uur terecht in het klimaatcafé voor een drankje, een babbel en een klimaatspel, aan de toog of met gezelschap.

[www.west-vlaanderen.be/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomeinen-en-bezoekerscentra/bulskampveld/klimaatcafe]

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.