Home > In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke weduwe Inge en zoontje Noah op sleeptouw

In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke weduwe Inge en zoontje Noah op sleeptouw

Geschreven op 30 september 2022 om 12:08 door Mario De Wilde

Leeft de herinnering van Thijs ook verder in het vernieuwde huis van Inge & Noah?
In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. In de eerste aflevering volgen we de Ieperse Inge die er alleen voor staat met haar autistisch zoontje Noah nadat haar man Thijs uit het leven stapte.

Thijs uit Ieper was een bezige bij en handige harry. Als hij zich niet inzette voor de lokale Steinerschool waar ook zijn zoon Noah school loopt, was hij thuis in de weer om de woning van zijn gezin om te toveren tot een warm nest. Tot het noodlot toesloeg en Thijs’ beste vriend, zijn papa, heel onverwachts stierf. Thijs, die zelf ook aan een autismespectrumstoornis bleek te lijden, zag geen andere uitweg meer en stapte uit het leven. Nu blijven Inge en Noah alleen achter, al kunnen ze gelukkig rekenen op de steun van heel veel familie en vrienden. Het waren Audrey, de zus van Inge en Barbara, de schooldirectrice van de Steinerschool, die Inge en Noah inschreven voor het programma.

“Ik hoop dat het vandaag een megaverrassing zal zijn voor Inge en Noah. Het is iets waar ze keihard naar uitkijken”, vertelt Audrey. “De stempel die Thijs achterliet, is groot. Ik kan je meteen twintig hoekjes en kantjes tonen in onze school die er nu zo uitzien omdat Thijs ermee aan de slag ging”, zo vertelt Barbara. Met een enthousiaste ploeg van vrienden en familie trekken James en de experten ten strijde. Ze willen de strandvibe van het huis en het permanente vakantiegevoel dat er hangt, behouden. Maar ze willen ook eigen accenten leggen. Zo zijn er plannen om de slaapkamer van Noah in ware Minecraft-stijl te stoppen, en willen ze graag een volwaardige slaapkamer voor Inge creëren waarin ze door het dakraam naar de sterren kan kijken.

De vraag is echter of ze de verbouwingen binnen de waanzinnige korte termijn van acht weken af zullen krijgen. Zal Inge effectief naar de sterren kunnen kijken in haar eigen slaapkamer? En drijft Brent, de creatieve duizendpoot van de experten, zijn wil door en zorgt hij voor een springplank vanuit de boomhut, de grootste nachtmerrie van James? Diezelfde James die voor de eerste keer een koevoet hanteert, loopt dat wel goed af? Maar vooral, kunnen de verbouwers de ziel die Thijs in de woning stopte, in ere houden? Je ontdekt het allemaal in de eerste aflevering van Extreme Makeover Vlaanderen.

Extreme Makeover Vlaanderen, vanaf zaterdag 1 oktober om 20.15 op Play4 en GoPlay

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.