Home > In Dentergem mag je je eigen idee indienen voor een monument op de sterrenweides

In Dentergem mag je je eigen idee indienen voor een monument op de sterrenweides

Geschreven op 27 januari 2023 om 08:09 door Mario De Wilde

Vorig jaar werd er op elke begraafplaats van Dentergem een sterrenweide aangelegd. Op die weides werden toen ook sokkels aangebracht om daarop later een passend monumentje te plaatsen. Elke Dentergemse kunstenaar of creatieve inwoner kan tot en met vrijdag 31 maart 2023 (een voorstel voor) een ontwerp indienen.
Herdenken stilgeboren kindjes
Vorige zomer voorzag het lokaal bestuur op elke begraafplaats in Dentergem een sterrenweide, een plaats waar sterrenkindjes, overleden tijdens of vlak na de zwangerschap, kunnen begraven en herdacht worden. De aanleg van de vier sterrenweides ging gepaard met een heropwaardering van de vroegere kinderbegraafplaatsen.
Oproep voor een gepast monument
Om de sterrenweides verder af te werken, wil het lokaal bestuur dit jaar graag één monument per sterrenweide plaatsen op een voorziene sokkel. De sokkel is 50 cm op 50 cm groot en in het ontwerp van het monument zou bij voorkeur plaats moeten zijn voor een kaars. Uit alle inzendingen zal het college van burgemeester en schepenen een keuze maken voor vier verschillende monumenten. Heb je meerdere ideeën? Laat je inspiratie maar de vrije loop en bezorg ons alle uitgewerkte ideeën, dan kunnen wij als lokaal bestuur er mee aan de slag.
Meer info
Heb je vragen over het aanleveren van je voorstel of voorontwerp? Dan kan je terecht bij Geert Vandewalle van de dienst Burgerzaken.
Foto: gemeente Dentergem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.