Home > In de ecotunnel in Kortrijk komen de bewoners van de Preshoekstraat tot leven

In de ecotunnel in Kortrijk komen de bewoners van de Preshoekstraat tot leven

Geschreven op 28 juli 2022 om 13:16 door Mario De Wilde

De afgelopen weken was streetartist David Duits in opdracht van stad Kortrijk aan de slag in de ecotunnel in de Preshoekstraat. De betonnen wanden die de ecologische doorsteek afschermen van de rijbaan vormen een canvas voor een nieuwe muurschildering. Diverse bewoners van het Preshoekbos verschijnen bijna levensecht in de tunnel en transformeren de grijze betonstructuur tot een pareltje op het vlak van streetart.

In 2021 opende de ecotunnel in de Preshoekstraat in Marke. Via deze tunnel verplaatsen dieren zich op een veilige en ecologische manier doorheen het Preshoekbos zonder de E403 te moeten oversteken. De betonnen wanden die de doorsteek scheiden van de straat, lenen zich tot een canvas voor een nieuwe muurschildering. Streetartist David Duits, die ondertussen meerdere werken in Kortrijk plaatste zoals ‘Helden van de zorg’ op de V-tex site, leeft zich opnieuw uit.

Het ontwerp voor de ecotunnel kwam tot stand in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos, dat inbreng leverde over welke dieren er zoal aanwezig zijn in het Preshoekbos. Met dit werk wordt het nut van de tunnel nog eens letterlijk in de verf gezet. Voorbijgangers krijgen zo meteen een idee van welke diersoorten er in het bos aanwezig zijn.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.