Home > In de Bredense bib wordt er volgende week negen dagen voorgelezen

In de Bredense bib wordt er volgende week negen dagen voorgelezen

Geschreven op 13 november 2023 om 09:01 door Mario De Wilde

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek, van 18 tot 26 november, zet ‘Iedereen Leest’ en de Bredense bib ‘De Leestuin’ jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. In 2023 doen ze dat met de slogan ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’
De voorleesbuddy’s zijn vrijwilligers van de bib, die kinderen met veel plezier meenemen in de wondere wereld van het boek. “Tijdens de voorleesweek zet de bib ze dan ook graag in de kijker. De buddy’s helpen mee van kinderen echte lezers te maken of ze ondersteunen kinderen die wat moeilijker lezen. Sommige vrijwilligers lezen ook voor aan een groter publiek”, zegt schepen van bibliotheek Kristof Vermeire. In de bib vindt men kamishibai-vertelplaten en de bijhorende theatertjes, ideaal om aan een groepje kindjes voor te lezen. De Bredense kleuterklassen kunnen zo rekenen op een voorleesmoment in de bib.

Men kan al heel vroeg beginnen met voorlezen. Baby’s houden ervan om naar de prentjes te kijken en te luisteren naar de stem. Kinderen die al heel vroeg in boekjes kijken, leren sneller lezen en hebben het gemakkelijker op school. Laat boekjes overal in huis slingeren. Zo kunnen ze deze al speelenderwijs ontdekken, blaadjes omslaan, knabbelen op de randjes (badboekjes zijn hiervoor ideaal). Benieuwd? Kom het gratis boekengeschenk ophalen in het consultatiebureau van Kind en Gezin (voor baby’s vanaf 6 maand) of in de bib (voor baby’s van 6 maand en voor peuters vanaf 15 maand) of kom de boekjes lenen in de bib.
De voorleesweek in bib De Leestuin
De Bredense bib organiseert op zaterdag 25 november om 10u30 een voorleesmoment voor Bib-bengels. Kinderen tussen 4 en 6 jaar kunnen komen meeluisteren en kijken naar het verhaal over de Sint. Na het voorlezen is het tijd om te knutselen.

Ook voorleesbuddy worden? Neem contact op met bibliotheek ‘De Leestuin’, T 059 33 91 90, E balie.bibliotheek@bredene.be Foto: gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.