Home > In de bib van Staden kan je nu zelf makkelijk boeken uitlenen dankzij speciale balies

In de bib van Staden kan je nu zelf makkelijk boeken uitlenen dankzij speciale balies

Geschreven op 17 december 2021 om 16:34 door Mario De Wilde

De Stadense bibliotheek kreeg deze week twee zelfuitleenbalies aangemeten. Ze maken het bezoekers mogelijk om voortaan zelf materialen te ontlenen, verlengen of in te leveren. Zo komt er ruimte vrij bij de bibliotheekmedewerkers om bezoekers te helpen in hun zoektocht naar een antwoord op allerhande vragen.
Zelf je boek ontlenen
In de Stadens bibliotheek kan je voortaan terecht aan twee zelfuitleenbalies om beroep te doen op de dienstverlening. “De opstelling bestaat uit een instructiescherm, scanner, ticketprinter, betaalautomaat, kaartlezer en pasjesscanner. Daar kunnen bezoekers alle handelingen uitvoeren die nodig zijn om zelf materialen te ontlenen, verlengen of in te leveren. Je kan de zelfuitleenbalie het best vergelijken met een zelfscankassa in de supermarkt”, verduidelijkt schepen van vrije tijd Gwendolyn Vandermeersch. “We kozen ervoor om twee zelfuitleenbalies te installeren, goed voor een investering van ongeveer 30.000 euro.”
Bibliotheekmedewerkers blijven paraat
“De komst van de zelfuitleenbalies betekent natuurlijk geen afscheid van de bibliotheekmedewerkers. Ze staan paraat om te assisteren bij technische vragen, nieuwe leners in te schrijven en vooral om onze bezoekers op weg te helpen bij alle inhoudelijke vragen”, besluit de schepen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om buiten de openingsuren boeken in te leveren. De komst van de zelfuitleenbalies is wel een eerste stap in die richting.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.