Home > In Brugge wordt gestart met de vernieuwing van de dolomietpaden

In Brugge wordt gestart met de vernieuwing van de dolomietpaden

Geschreven op 19 april 2022 om 08:37 door Mario De Wilde

De komende drie jaar worden de dolomietpaden van de stadsvesten grondig vernieuwd. De stad voorziet 2,5 miljoen euro voor deze werken. Dit jaar investeert de stad 700.000 euro. Op 16 maart startte aannemer Declercq BVBA met de werken in het Graaf Visartpark. “De Vesten en de Brugse parken zijn de publieke tuinen van iedere Bruggeling. De dolomietpaden worden vernieuwd omdat ze veel putten vertonen en in slechte staat zijn, waardoor bij regen plassen blijven staan. In 2022, 2023 en 2024 pakt de stad haar dolomietpaden aan. Zo werd ieder jaar een budget voorzien: respectievelijke 700.000, 900.000 en 900.000 euro. Er zijn veel putten in de paden die zowel als fietspaden en als wandelpaden worden gebruikt. Bij hevige regenval zorgt dat voor plassen en opspattend vuil water bij wandelen, lopen en fietsen. “Om die plasvorming in de toekomst te vermijden worden onder de nieuwe dolomietpaden waterdoorlaatbare funderingen geplaatst waardoor het water sneller zal insijpelen”, aldus Van Volcem. Dit jaar wordt Graaf Visartpark, de Guldenvlieslaan en het Koning Albertpark aangepakt.

De werken starten in het Graaf Visartpark op 16 maart. Vanaf april zal het fietspad er ook aangepakt worden. Op 30 april worden die werken normaal afgehandeld. Op uitdrukkelijke vraag van de politie wordt het gedeelte langs de Guldenvlieslaan vernieuwd in de vakantie in de periodes 4 tot 15 juli (Guldenvlieslaan tussen de Karel de Stoutelaan en Bloedput) en 1 tot 12 augustus (Guldenvlieslaan tussen Ezelpoort en Karel De Stoutelaan). “Als laatste wordt de Komvest van 5 tot en met 16 september”, klinkt het bij de schepen. Nadien pakken we het Koning Astridpark aan.

Het Koning Albertpark wordt vernieuwd tegen de zomer

De dolomietpaden en de funderingen zullen volledig vernieuwd worden. Geen oplap maar een totale vernieuwing. De paden zullen dus tijdens de werken niet toegankelijk zijn. “Er worden uiteraard wel telkens omleidingen voorzien”, zegt Van Volcem. De Brugse Vesten zijn zeer populair. Dagelijks maken wandelaars, fietsers en joggers er gebruik van. “De Vesten zijn het park van de bewoners van de binnenstad en van de aangrenzende deelgemeenten. Het vormt een groene plaats voor alle Bruggelingen en zelfs voor velen buiten Brugge. Daarom is het voor ons prioritair om ze er ordentelijk te laten uitzien, maar ook dat ze in topstaat gebruikt kunnen worden, sluit schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem af. In 2023 en 2024 pakken we andere delen van de Vesten aan onder andere de Boninvest en de Gentpoortvest en ook het stuk tussen de Kruispoort en de Dampoort en de Smedenpoort en de Bloedput.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.