Home > In Brugge hoopt men tijdens de Warmste Week sportief te kunnen vlammen

In Brugge hoopt men tijdens de Warmste Week sportief te kunnen vlammen

Geschreven op 16 november 2023 om 06:42 door Mario De Wilde

De Warmste Week – de bekende solidariteitsactie van VRT – vindt deze keer plaats in Brugge van 18 tot en met 24 december. Thema is ‘Opgroeien zonder zorgen’. “De Stad engageert zich op verschillende manieren voor deze actie. Op ’t Zand verrijst straks het Warmste dorp, verschillende stadsdiensten zetten initiatieven op en uiteraard kon ook Sport niet ontbreken. Omdat onze kinderen ook moeten kunnen sporten zonder zorgen, zetten wij mee de schouders onder dit project”, zegt schepen van Sport Franky Demon.

Brugge telt 280 sportverenigingen én heel wat andere sportaanbieders. “Vandaar onze oproep richting het sportieve veld. We maken samen van Brugge de warmste sportstad van Vlaanderen”, zegt schepen Franky Demon. Pak uit met een dans-, zwem- of spinningmarathon, organiseer een voetbaltornooitje, zet een collectebus in de kantine, ga tennissen voor het goede doel, organiseer zelf een warmathon, schaats rondjes, ga auto’s wassen of pannenkoeken bakken, … Laat jullie sportieve creativiteit de vrije loop. Geef je actie door aan VRT, maar laat het ook aan de Sportdienst weten. Alle sportieve acties komen op de website, Facebook en Instagram. “En, we trekken op 22 december met de vertegenwoordigers van de sportorganisaties richting ’t Zand waar we onze verzamelde bedragen gaan afgeven. Elke sportvereniging of -aanbieder krijgt van ons ook het label ‘Warmste sportclub van Brugge’. We hebben een opvallende muts laten maken om richting ’t Zand te gaan op 22 december. We tellen alle bijdrages samen en laten op die manier zien dat Brugge écht de warmste sportstad van Vlaanderen is”, zegt schepen Franky Demon.

Er wordt een promocampagne gestart om onze sportievelingen warm te maken. Daarvoor werd een sportief beeld gemaakt met heel wat Brugse amateursporters, jong en ouder, leden van onder meer Olympic Brugge, Blue Stars Brugge, Rust Roest, VK Dudzele, Bdongs, Avanti Brugge en de Brugse kunstschaatsclub. “We konden ook rekenen op de medewerking van Thibo Somers van Cercle Brugge, Davinia Vanmechelen van Club Brugge én Tristan Vandenbussche van de Brugse Trimm- en Roeiclub, onze sportman van het jaar 2022 én mogelijk onze Olympische hoop voor 2024. Alvast bedankt aan iedereen voor de steun”, zegt schepen Franky Demon.

Basketclub Blue Stars Brugge, hier aanwezig, geeft alvast het goede voorbeeld. Hun U14 speelt op 25 november in het VTI een warmste wedstrijd met een warmste bar en tombola. De organisatoren van de Kerstloop op 8 december schenken één euro van het inschrijvingsgeld aan een van de goede doelen van de Warmste Week. Cercle Brugge laat eveneens mutsen maken die zullen worden verkocht voor het goede doel, uiteraard in het groen.

“Vandaag dus een warme oproep aan al onze sportverenigingen, clubs, organisaties, fitcoaches, … om mee te vlammen met ons en elk kind het recht op een zorgeloze jeugd te gunnen”, aldus schepen Franky Demon.

Alle praktische informatie is te vinden op de website www.brugge.be/bruggewarmesportstad. Het is belangrijk om je actie zowel op de site van VRT als op onze site te registreren. Enkel zo zijn wij ook op de hoogte en krijg je een uitnodiging om mee te gaan naar ’t Zand op 22 december.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.