In Brugge gaan ze in maart opnieuw de Veggie Challenge aan
In maart 2025 daagt Stad Brugge iedereen uit om deel te nemen aan de zesde editie van de Veggie Challenge, een gratis online coachingsprogramma van Proveg. Dit programma inspireert deelnemers om gedurende 31 dagen meer plantaardig te eten. “Of je nu een dag per week start of al ervaring hebt als vegetariër of veganist, iedereen kan meedoen en profiteren van praktische tips, recepten en de kans om prijzen te winnen”, zegt schepen van Klimaat en Energie Pablo Annys.
De actie maakt deel uit van “Brugge smaakt naar meer”, de duurzame voedselstrategie van de Stad, en sluit aan bij de Green Deal Eiwitshift en het klimaatplan BruggeNaarMorgen. Het doel is om bij te dragen aan een gezondere levensstijl, een duurzame planeet en een nieuwe culinaire ervaring.
Samen sterker met Veggie Challenge Teams
“Deelnemen kan ook in groep, bijvoorbeeld met vrienden, sportclubs, klassen of bedrijven. Groepen kunnen een startdatum kiezen en hun eigen uitdaging bepalen. Met de gratis Veggie Challenge App houd je je voortgang bij en krijg je toegang tot alle recepten en tips. De gezamenlijke impact wordt zichtbaar in termen van water-, land- en CO2-besparing. Ook medewerkers van Stad Brugge en het OCMW nemen deel als groep”, zegt schepen Pablo Annys.
Culinair genieten met Patrick Devos
Patrick Devos, chef-kok van het gerenommeerde restaurant Patrick Devos, is ambassadeur van de Brugse Veggie Challenge 2025. Zijn restaurant behoort tot de top 100 beste groenterestaurants ter wereld volgens de We’re Smart Green Guide. Verschillende Brugse horecazaken ondersteunen de campagne en bieden culinaire plantaardige gerechten aan. Een overzicht van de deelnemende restaurants is beschikbaar op www.brugge.be/bruggesmaakt/kies-voor-plantaardig.
Wedstrijd: win een veggie lunch
Bruggelingen kunnen meedingen naar een van de vijf cadeaubonnen van 50 euro voor een vegetarische lunch. Stuur je beste plantaardige recept vóór eind maart naar klimaatenmilieu@brugge.be. De winnende recepten worden gebundeld in een digitaal receptenboekje. Gebruik lokale, seizoensgebonden producten voor een extra kans! Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je via www.brugge.be/bruggesmaakt/kies-voor-plantaardig.
Inschrijven kan via www.veggiechallenge.be