Home > In Bredene vragen ze het zich af: werk, kan het ook anders zijn?

In Bredene vragen ze het zich af: werk, kan het ook anders zijn?

Geschreven op 17 oktober 2023 om 10:20 door Mario De Wilde

Vandaag 17 oktober is het Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Naar aanleiding van deze symbolische datum wil het Bredense OCMW met de unieke tentoonstelling ‘Werk, kan het ook anders zijn?’ tonen wat de activering van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij kan teweegbrengen. Vandaag is er in de Sociale Kruidenier ook een activeringsmarkt.

“Bij aanvang van de legislatuur hebben we duidelijke keuzes gemaakt om sterk in te zetten op armoedebestrijding. Dat heeft zich vertaald in investeringen in sociale dienstverlening. Brugfiguren zijn nu actief in de scholen, het lokaal dienstencentrum is operationeel, er is een buurtcoach,… In het verleden was Bredene een voorbeeldgemeente als het op sociale dienstverlening aankwam en ons reeds bestaande hulpverleningsnetwerk is nog gegroeid”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

Via de tentoonstelling ‘Werk, kan het ook anders zijn?’ wil het Bredense OCMW aantonen dat activering werkt. “We zetten heel hard in op activering van wie in de maatschappij op een zijspoor is beland. Bedoeling is om mensen naar duurzaam werk te leiden aan de hand van begeleiding en concrete projecten op het vlak van opleiding, tewerkstelling en werkervaring. Het uiteindelijke doel is een geïntegreerd en inclusief kansenbeleid te ondersteunen”, zegt schepen van sociale zaken Kelly Spillier. De tentoonstelling schetst het positieve beeld van activatie en toont 14 beelden van mensen. De foto’s worden begeleid door een tekst met de persoonlijke ervaring van de gefotografeerde. Welke invloed heeft deze werkvorm gehad op hun leven? Hoe kijken ze terug naar deze vorm van begeleiding? De tentoonstelling ‘Werk, kan het ook anders zijn?’ is elke weekdag te bekijken in de gangen van het Sociaal Huis in de Duinenstraat.
Vandaag activeringsmarkt in de sociale kruidenier
Tijdens de activeringsmarkt gaat het Bredense OCMW dieper in op de verschillende drempels die mensen ondervinden om de stap te zetten naar tewerkstelling. De sociale kruidenier ’t Groot Verschil wordt ingericht met verscheidene standjes waar leuke en vooral handige gadgets en informatie te vinden zijn om mensen op weg te helpen op de arbeidsmarkt of een andere vorm van activering zoals vrijwilligerswerk. Kom dus zeker vandaag langs doorlopend van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur in de sociale kruidenier ’t Groot Verschil (Duinenstraat 108, 8450 Bredene).
Foto: gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.