Home > In Bredene staat alles klaar voor het Champagnefestival van komend weekend

In Bredene staat alles klaar voor het Champagnefestival van komend weekend

Geschreven op 27 februari 2024 om 11:37 door Mario De Wilde

Op 1, 2 en 3 maart is er in het MEC Staf Versluys te Bredene de 16e editie van het Champagnefestival. Men kan er kennismaken met verschillende champagnehuizen uit de drie champagnestreken. “Tijdens de Bredense champagnebeurs kan men een weekend lang genieten van tal van heerlijkheden opgeluisterd door live muziek voor jong en oud”, zegt schepen Alain Lynneel. Naast champagne kan men tijdens de beurs proeven en genieten van tal van andere producten: er is een ginstand, bier uit de regio, verfijnde charcuterie, een oesterbar, exclusieve juwelen, uitgebreide catering en stijlvolle handtassen. Deze editie brengt ook enkele nieuwigheden met zich mee. Zo is er de tasting card (enkel op vrijdag 1 maart/reserveren is aangeraden) waarbij men voor 28 EUR de mogelijkheid heeft om te proeven van 3 verschillende champagnes, oesters, verfijnde charcuterie, Goldfinger bier, enz… met als extraatje een leuk gadget, een push & clean en het champagnefestivalglas dat je mag houden en hergebruiken op onze volgende events. De toegang van het champagnefestival is gratis maar men moet wel een glas en jetons aankopen. Het glas mag men trouwens meenemen en kan tijdens volgende edities hergebruikt wordt.

De deuren gaan open op vrijdag 1 maart om 17.00 uur. Muziek wordt gebracht door organist Pulle, gekend van de Ostendsche revue. Op zaterdag 2 maart is er naast de doorlopende degustaties vanaf 10.00 uur ook een ruilbeurs voor champagnecapsules en vanaf 20.00 uur een champagneparty met dj Francis. Hiervoor kan een champagnetafel worden gereserveerd, tot 27 februari, tegen de prijs van 30 EUR met gekoelde fles champagne.

Zondag is er het champagneontbijt (28 EUR/persoon – reserveren is noodzakelijk, tot 27 februari). Het Champagnefestival zet zich ook in voor het goede doel. De opbrengst van het champagneontbijt gaat naar Warm Bredene. Een organisatie die het hart op de juiste plaats heeft en zich inzet voor de minder bedeelden. De kerstreveillon is één van hun initiatieven waar vzw champagnefestival graag aan meewerkt via een tombola en het champagneontbijt.
Voor wie er deze keer niet kan bij zijn: de herfsteditie van het Champagnefestival staat op 4, 5 en 6 oktober op het programma. Reserveren kan bij nancy.cattrysse@telenet.be 0478 48 01 77.
Foto: gemeente Bredene

1 reactie

Roger
Geschreven op 2024-02-27 12:43:25
Waar kan je reserveren

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.