Home > In Beernem kunnen ouders hun stilgeboren kindje of sterrenkindje herdenken op een van de drie sterretjesweides

In Beernem kunnen ouders hun stilgeboren kindje of sterrenkindje herdenken op een van de drie sterretjesweides

Geschreven op 9 december 2022 om 11:07 door Mario De Wilde

Het college van Beernem hijst de Koestervlag en roept op om tijdens de Koesterweek zoveel mogelijk harten te laten verschijnen in het straatbeeld. Zo wil het een hart onder de riem steken voor alle gezinnen waar een kindje gemist wordt. Beernem neemt deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die families ondersteunt na het overlijden van een kind. “We hangen de koestervlag uit en tonen zo ons warm hart voor de gezinnen waar een kindje gemist wordt. Het is belangrijk dat we als gemeente zorg dragen voor elkaar en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Inwoners kunnen hun steun laten blijken door zoveel mogelijk hartjes te laten verschijnen in het straatbeeld.”, aldus Patricia Waerniers, schepen van begraafbeleid.

In Beernem kunnen ouders hun stilgeboren kindje of sterrenkindje herdenken op een van de drie sterretjesweides. De plek op een sterretjesweide is gratis. Sterrenkindjes worden er begraven of uitgestrooid na crematie. Ouders kunnen een herdenkingssteen met de naam van hun kindje laten plaatsen bij de sterretjesweide. Er is een sterretjesweide op de begraafplaatsen Hogenakker, HMMG en Sint-Joris nieuw.

Foto van het college dat de Koestervlag hijst aan het gemeentehuis. De Koestervlag zal gans de week uithangen aan het gemeentehuis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.