In afwachting op groen licht: zomerterrassen in Brugge worden geplaatst
De voorbije dagen laten in het historische centrum van Brugge de horecazaken hun terras alweer opbouwen, ook al worden er zullen er nog minstens enkele weken geen klanten op afkomen. De uitbaters willen in ieder geval klaar zijn voordat dat de coronamaatregelen weer versoepelen. Nu de binnenstad er volledig verlaten bij ligt, gaat het opbouwen alleszins een stuk vlotter en minder hectisch dan de voorgaande jaren. Laurent De Bleeckere en Vera Vandevelde van o.a. Brasserie Tompouce op de Burg (foto) en Brugge Die Scone op de op de Rozenhoedkaai: “Afgelopen donderdag zijn we gestart met onze beide terrassen op te zetten. Vooral de enorme constructie op de Burg vraagt wel wat werk. O.K., we kunnen voorlopig nog niet openen maar dan zijn we in ieder geval klaar als we de go krijgen van de overheid. We houden ons vast aan de gedachte dat we straks zeker nog iets van het seizoen zullen goedmaken. We staan, samen met ons team, klaar om iedereen straks weer in de beste omstandigheden te ontvangen”, aldus beide optimistische horecamensen. Jan Vanbrabander van Terrasdesign heeft een groot deel van de terrasconstructies onder zijn hoede: “Een groot verschil met andere jaren want nu kunnen we relaxt werken. Daardoor kunnen we ook meer aandacht besteden aan de kleine details en dat we geen hinder ondervinden van passerende toeristen en groepen.”