Home > In afwachting op groen licht: zomerterrassen in Brugge worden geplaatst

In afwachting op groen licht: zomerterrassen in Brugge worden geplaatst

Geschreven op 6 april 2020 om 14:06 door Mario De Wilde

De voorbije dagen laten in het historische centrum van Brugge de horecazaken hun terras alweer opbouwen, ook al worden er zullen er nog minstens enkele weken geen klanten op afkomen. De uitbaters willen in ieder geval klaar zijn voordat dat de coronamaatregelen weer versoepelen. Nu de binnenstad er volledig verlaten bij ligt, gaat het opbouwen alleszins een stuk vlotter en minder hectisch dan de voorgaande jaren. Laurent De Bleeckere en Vera Vandevelde van o.a. Brasserie Tompouce op de Burg (foto) en Brugge Die Scone op de op de Rozenhoedkaai: “Afgelopen donderdag zijn we gestart met onze beide terrassen op te zetten. Vooral de enorme constructie op de Burg vraagt wel wat werk. O.K., we kunnen voorlopig nog niet openen maar dan zijn we in ieder geval klaar als we de go krijgen van de overheid. We houden ons vast aan de gedachte dat we straks zeker nog iets van het seizoen zullen goedmaken. We staan, samen met ons team, klaar om iedereen straks weer in de beste omstandigheden te ontvangen”, aldus beide optimistische horecamensen. Jan Vanbrabander van Terrasdesign heeft een groot deel van de terrasconstructies onder zijn hoede: “Een groot verschil met andere jaren want nu kunnen we relaxt werken. Daardoor kunnen we ook meer aandacht besteden aan de kleine details en dat we geen hinder ondervinden van passerende toeristen en groepen.”

2 reacties

Sigrid
Geschreven op 2020-04-06 17:20:33
Hoera voor de horeca! Wat wij vanuit onze zetel in de huiskamer kunnen doen, is in deze tijden breken met een aantal vastgeroeste gewoontes door bijv. altijd maar voor grote winkelketens te gaan, en vaker een keuze te maken voor de lokale bedrijven bij wie het water aan de lippen staat. De overheid heeft noodpakketten in het leven geroepen, met compensatieregelingen en belastinguitstel, maar die zullen niet voor iedereen toereikend zijn. In iedere gemeente, van het westen tot het oosten, hechten de inwoners groot belang aan hun eigen identiteit. Die wordt mede bepaald door de uitstraling van een centrum. Het is doodzonde als we straks te maken krijgen met stadscentra die veranderd zijn in halve spooksteden. Natuurlijk kan niemand in zijn eentje deze dreiging in de kiem smoren. En veel mensen hebben zelf ook financiële moeilijkheden. Maar waar het kan, moeten we ons ontfermen over de lokale horeca-ondernemers die ook zwarte weken beleven. Het is een misvatting om te denken dat zij op een berg met geld zouden zitten. Het tegendeel is vaker waar. Let ook een beetje op hen. Sigrid
Yvan Clarysse, Oostende
Geschreven op 2020-04-06 16:26:32
Hulde aan alle horecamensen die nu verplicht moeten thuisblijven. We geven hen alle steun om straks weer aan de slag te gaan. Jullie kunnen op ons rekenen en kijken er ongelooflijk naar uit om weer met heel de familie op restaurant te kunnen gaan. Yvan Clarysse, Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.