Home > In 16 steden en gemeenten in de Westhoek kan je samen (fruit)bomen, hagen, wilgentakken kopen

In 16 steden en gemeenten in de Westhoek kan je samen (fruit)bomen, hagen, wilgentakken kopen

Geschreven op 6 september 2023 om 07:17 door Mario De Wilde

Regionaal Landschap Westhoek organiseert voor de derde keer de samenaankoop ‘Behaag je tuin’, waarbij inwoners uit de 16 deelnemende steden en gemeenten in de Westhoek (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten kunnen bestellen aan een goede prijs. Er is voor elk wat wils: pakketten voor kleine tuinen, grote tuinen, droge tuinen, natte tuinen … Je kan zelfs een start-to-bos pakket bestellen. Het Regionaal Landschap Westhoek garandeert kwaliteitsvol, streekeigen plantgoed. De verschillende pakketten bekijken, je registreren en bestellen kan van 1 september tot 15 oktober op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed haal je af in je eigen gemeente op zaterdag 16 december 2023.

Maak een verschil
“Elke tuin, groot of klein, maakt een verschil voor de natuur en het klimaat,” aldus gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, voorzitter van het Regionaal Landschap Westhoek. “Zo maak je een fijne plek voor vogels, bijen, vlinders en natuurlijk jezelf! Geniet van de bloesems, het fruit en de schaduw.” De actie loopt in en samen met De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.

Boom zoekt tuin
Wie ondersteuning en advies nodig heeft bij de keuze, kan met concrete vragen over de bestelling en de aanplanting terecht bij het Regionaal Landschap Westhoek. De vzw organiseert gratis infosessies ‘Boom zoekt tuin’ waarbij ze adviseren hoe je je tuin kan vergroenen, schaduw creëren, regenwater bufferen … De infosessies vinden 7 keer plaats: op 11 september in Diksmuide, 14 september in Veurne, 20 september in Ieper, 25 september in De Panne, 28 september in Poperinge, 3 oktober in Nieuwpoort en 5 oktober in Langemark-Poelkapelle. Meer info op www.rlwesthoek.be.

Al meer dan 1.000 bomen
Het is de derde editie van de samenaankoop ‘Behaag je tuin’. Vorige jaren bestelden meer dan 600 gezinnen heel wat plantmateriaal, goed voor 9 km hagen en houtkanten, meer dan 1.000 (fruit)bomen, bijna 1.500 klimplanten en meer dan 100 bundels wilgentakken om wilgenhutten mee te bouwen in de tuin. Het Regionaal Landschap Westhoek hoopt dit jaar deze cijfers verder te kunnen aandikken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.