Home > IKWV blaast 40 kaarsjes uit en zette seizoen 2022 in met spetterend verjaardagsfeest in De Panne

IKWV blaast 40 kaarsjes uit en zette seizoen 2022 in met spetterend verjaardagsfeest in De Panne

Geschreven op 11 juni 2022 om 09:38 door Mario De Wilde

De intercommunale Kustreddingsdienst IKWV, die het materiaal en de opleiding regelt voor de strandredders, vierde vrijdagavond haar veertigste verjaardag in De Panne. Redders en oud-redders kwamen er samen om te klinken en herinneringen op te halen. Vanaf 15 juni kan je in elke badstad op minstens één redderspost veilig gaan zwemmen.
De overige reddersposten openen op 1 juli. In totaal zullen er 82 reddersposten beschikbaar zijn voor alle badgasten, verspreid over zo’n 34 km. Op de website www.ikwv.be/locaties kan je per gemeente nagaan op welke post(en) je terecht kan.

De voorbije jaren heeft de reddingsdienst een ware metamorfose ondergaan: het werkmateriaal is sterk geëvolueerd, de dienst werd steeds professioneler, er kwamen telkens meer bewaakte zones bij en ook de periodes waarbinnen de redders actief zijn, worden alsmaar uitgebreid. Eén ding is echter onveranderd gebleven: het doel van de redders is nog steeds hetzelfde, ze waarborgen de veiligheid van de strandbezoekers.”

Preventie en sensibilisering

Voor het tiende jaar op rij worden er 750.000 gratis polsbandjes verdeeld. Deze bandjes zijn verkrijgbaar bij elke redderspost, maar ook op EHBO-posten, kantoren voor toerisme, badkarhouders,… Het blijkt jaar na jaar een uitdaging om de strandtoerist te bewegen om zorgzaam met haar/zijn afval om te gaan. De afgelopen jaren werden over quasi de hele strandzone sorteereilanden geïnstalleerd om het zo duidelijk en makkelijk mogelijk te maken. (Gino Ester)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.