Home > IJskoud lekkers voor je kwispels: vijf studenten hogeschool VIVES ontwikkelen ijsjes voor honden

IJskoud lekkers voor je kwispels: vijf studenten hogeschool VIVES ontwikkelen ijsjes voor honden

Geschreven op 23 november 2022 om 15:57 door Mario De Wilde

Lisa Van Daele (Brugge), Alyssa Deleye (Poperinge), Luca Quartier (Oostende), Michael Depuydt (Middelkerke) en Jacob Burm (Sint-Niklaas), vijf studenten agro-industrie, dierenzorg en landbouw uit de richting agro- en biotechnologie aan hogeschool VIVES in Roeselare ontwikkelden Dogs ‘n’ Ice, een ijsje met pompoensmaak speciaal voor honden. Het product werd gemaakt in het kader van het vak ondernemingszin.

Gisteren was een grote dag voor het team van Dogs ‘n’ Ice, want toen werd het startschot voor de verkoop gegeven tijdens een aandeelhoudersvergadering op school. Bezoekers raakten meteen enthousiast toen ze zagen hoe graag het ijsje gesmaakt werd bij een aanwezige hond. “We hebben ons ijsje al bij verschillende honden op de proef gesteld, en telkens genoot de hond er met hartenlust van”, vertelt Lisa ons.
Vegan
“We hebben speciaal gekozen voor een ijsje dat volledig vegan en dus lactosevrij is. Lactose kan soms voor ongemakken zorgen bij uw hond, en op deze manier is dit probleem meteen van de baan”, aldus Luca. “Ook is pompoen een gezonde vrucht vol vezels en nutriënten”, voegt Michael toe. Met deze troeven hopen ze een groot publiek te bereiken.
Feestdagen
Het ijs werd ontwikkeld in samenwerking met Ateljee 5. Dit is een ambachtelijk ijsatelier te Westvleteren dat de uitdaging graag aanging met de studenten. Het ijs is er net op tijd voor de feestdagen. “Ons ijsje is ideaal om te serveren tijdens de kerstperiode, als dessertje voor uw hond. Ook is het alvast een leuk cadeau voor alle hondenliefhebbers”, zegt Alyssa. “Momenteel verkopen wij één smaak, pompoen, omdat wij zo veel mogelijk met seizoensgebonden vruchten willen werken”, vertelt Jacob.

Wie een ijsje wil bestellen voor zijn of haar trouwe viervoeter, kan dat via deze link . Eén ijsje van 170 ml kost 4,50 euro. Bij aankoop van 5 potjes zakt de prijs, en betaalt u 20 euro voor 5 ijsjes. Meer info over Dogs ‘n’ Ice vindt u op Instagram of Facebook. U kunt de studenten binnenkort ook vinden op 11 december op de kerstmarkt te Oostende.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.