Home > Ieperse thaiboksclub Bronski Gym haalt goud en brons op het Belgisch Kampioenschap Full Muay Thai

Ieperse thaiboksclub Bronski Gym haalt goud en brons op het Belgisch Kampioenschap Full Muay Thai

Geschreven op 18 maart 2022 om 13:37 door Mario De Wilde

De twee Ieperse atleten van Bronski Gym streden onlangs op het BK Full Muay Thai in Weelde om de titel in hun categorie. Op zondag 5 & 6 maart 2022 vond het event plaats in Weelde en werd organiseerd door de VKBMO in samenwerking met een lokale aangesloten vereniging het BK voor jeugd. Onder de 300 deelnemers mochten ze atleten ontvangen vanuit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. De coaches: “We zijn trots en fier op de resultaten van onze twee strijders/atleten Mateusz Monkiewicz & Mathias Stemmler op het Belgisch Kampioenschap Full Muay Thai.”
Goud en brons voor Bronski Gym.
Mateusz haalde de gouden titel binnen en mag zich Belgisch Kampioen noemen binnen zijn categorie 79kg – 16/17 jarigen. De verliep zoals gepand, strategisch wisselspel zorgde voor een TKO in de 2de ronde. Mathias haalde de 3de podium plaats met brons binnen zijn categorie -72kg – 14/15 jarigen. Mathias draaide 3 rondes tegen een zéér ervaren tegenstander met +30 wedstrijden. Mathias heeft er momenteel 3. 1ste ronde was voor de tegenstander en de andere 2 gingen mooi op en pakte uit met een wending bij ronde 2 en laatste momenten ronde 3. Zat meer in.

Het was een spannende en lange dag vol emoties, maar vooral goesting om deel te nemen. Beiden hebben hard gewerkt met het team naar dit moment van de waarheid. De discipline Full Muay Thai vraagt heel wat inspanningen om de techniek onder de “knie” te krijgen. Daar zowel vuist, knieën, technische trappen en veegtechnieken, ellebogen als clinch toegelaten zijn, maar steeds goed voorzien qua uitrusting om voldoende beschermt te zijn. Het is en mooie blijft een technische sport waar gedrevenheid, eer, vriendschap, traditie, respect en fairplay de bovenhand hebben. Deze sport verkrijgt door de inspanningen van de VKBMO meer en meer aandacht. Is groeiende in België. Dit zowel voor competitie als recreatief. Dit event zal iedere jaar plaatsvinden en we kijken nu al uit naar een nieuwe deelname waarbij we nog extra kampioenen onder midden te mogen hebben. Uiteraard kijken nu alle jonge atleten die aangesloten zijn bij Bronski Gym uit om hetzelfde traject te mogen afleggen als deze 2 karakter volle atleten. Iedereen kan terecht bij Bronski Gym, zowel competitie als recreatief gericht. Op naar de volgende….

Foto 1: Atleten: Mathias 2de van links, Mateusz 3de van links samen met de trotse coaches Giorgi (uiterst links) & Jimmy (Uiterst rechts).

3 reacties

Glenn Logie
Geschreven op 2022-03-18 23:08:34
Beide een prachtige prestatie 🙏
Aneta
Geschreven op 2022-03-18 14:01:39
Proficiat aan de struktura en de trainers 👍👍👍👍👍
Gio
Geschreven op 2022-03-18 13:47:51
proficiat aan de 2 strijders.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.