Home > Ieperse groendienst pakt uit met gloednieuw werkmateriaal

Ieperse groendienst pakt uit met gloednieuw werkmateriaal

Geschreven op 30 september 2021 om 17:03 door Mario De Wilde

Om nog meer werk te kunnen maken van een beter groenbeleid heeft Ieper fors geïnvesteerd in materiaal voor zijn groendienst. Zo kocht het stadsbestuur een gloednieuwe zitmaaier aan met rechtstreekse opvang en een container met haakarm als uitrusting voor de huidige tractor. “Met de aankoop van extra werkmateriaal, wil het stadsbestuur de medewerkers van de groendienst zo optimaal mogelijk ondersteunen en hun werk aanzienlijk verlichten. Deze machine zal ingezet worden door de maaiploeg voor het maaien van de Ieperse voetbalvelden (16 velden) en het maaien van de grasvelden in de wijken”, aldus Ives Goudeseune, schepen openbaar domein en groenbeheer
Het werk werd tot op heden uitgevoerd met 2 landbouwtractoren, waarbij één tractor maaide en de andere tractor het gras opveegde. Daarna werd met een vrachtwagen het maaisel opgehaald om af te voeren. De nieuwe zitmaaier zal zorgen voor minder bodemverdichting doordat nu slechts met één lichtere machine gewerkt zal worden. Daarnaast zorgt de rechtstreekse opvang voor een mindere viltlaag en is de machine compacter en meer wendbaar.

Ives Goudeseune, schepen openbaar domein en groenbeheer: “De nieuwe container met haakarm van 15m³, dient voor het vervoer van de zitmaaier dat tegelijkertijd kan getransporteerd worden met de afvoer van het grasmaaisel. Dit biedt een efficiënter transportbeleid, een aanzienlijke tijdsbesparing en minder brandstofverbruik..”
Daarnaast kan de haakarm met container ingezet worden voor transport van hakseling en andere grondstoffen en transport van diverse tuinbouwmachines.

Foto: Vlnr : Ria Cardoen (diensthoofd groendienst), Ives Goudeseune (schepen openbaar domein), Wim Lemahieu (Agri Lemahieu), Frank Delbeke (chauffeur), Manolito Desaegher (chauffeur), Andy Pyck (mechanicien-magazijnier), Patryck Catrysse (Catrysse nv), Nele Catrysse (Catrysse nv) en Dieter Vande Vyvere (teamleider). Copyright stad Ieper.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.