Home > #IeperHelpt kon al heel wat zorgverleners van mondmaskers voorzien

#IeperHelpt kon al heel wat zorgverleners van mondmaskers voorzien

Geschreven op 8 april 2020 om 17:52 door Mario De Wilde

Stad Ieper richtte eerder een inzamelpunt én verdeelpunt voor zelfgemaakte mondmaskers op. En die oproep miste zijn effect niet. Intussen geven 22 naaisters, van 20 tot 80 jaar, het beste van zichzelf. In totaal maakten ze samen al bijna 400 mondmaskers. De voorraad is binnenkort groot genoeg voor wie niet in de zorg werkt en ook een mondmaskertje wil.

Grotere voorraad zelfgemaakte mondmaskers

Mensen uit de welzijns- en zorgorganisaties krijgen steeds voorrang. Maar binnenkort is de voorraad voldoende voor meer mensen die een mondmasker willen. Voor sommige mensen is het niet evident om zelf voor die mond- en neusbescherming te zorgen. In de eerste plaats wil het verdeelpunt die mensen helpen. Wie een mondmasker wil afhalen, kan terecht bij het corona-meldpunt: corona@ieper.be of op het gratis nummer 0800 9 8900. Per persoon kan je een mondmasker krijgen (afhankelijk van de voorraad en de vraag vanuit welzijnsorganisaties).

Vrijwilligers werken zich uit de naad

De naaisters maken de maskers thuis volgens de richtlijnen vanuit de overheid. Dat doen ze met restjes katoen die ze vaak zelf nog liggen hebben. De mondmaskers krijgen daardoor leuke patroontjes: zebra’s, uiltjes, hartjes … Evengoed kreeg de stad voor dit initiatief ook grotere schenkingen stof. Alle kleine en grote beetjes katoen blijven welkom! De groep naaisters bestaat uit zowel gekende als nieuwe vrijwilligers. Zo sprong ook zelfstandig naaister Heidi Pascal bij. De helft van haar maskers ging naar het Jan Ypermanziekenhuis, de andere helft verdeelt Stad Ieper. Heidi: “Door een tekort aan elastiek of katoenlint moest ik extra creatief zijn. Met biaslint dat ik te pakken kreeg, is het toch gelukt. Ik heb er geen duizenden kunnen maken, want ik ben een eenmanszaak natuurlijk. Al kreeg ik wel hulp van mijn dochter Maj. Er kruipt meer werk in dan je zou denken!” Mensen die ook willen helpen naaien, maskers aan huis verdelen of ander vrijwilligerswerk doen, mogen zich nog steeds aanmelden via www.ieper.be/ieperhelpt.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.