Home > Ieper wordt begin april weer De Gevleugelde Stad

Ieper wordt begin april weer De Gevleugelde Stad

Geschreven op 10 maart 2022 om 17:05 door Mario De Wilde

Na twee afgelaste edities is er in 2022 de 19de editie van De Gevleugelde Stad in Ieper. Het internationaal promotiefestival voor circus- en straattheater haalt tijdens het tweede weekend van april, pal in de paasvakantie, opnieuw een hoop talentvolle artiesten naar Ieper. Van vrijdag 8 april tot en met zondag 10 april organiseren Cultuurcentrum Het Perron en VOKOR fv de 19de editie van De Gevleugelde Stad. Tijdens het middelste weekend van de paasvakantie bruist de stad opnieuw van de creativiteit. Belgische en buitenlandse artiesten promoten zichzelf en hun nieuwe acts aan organisatoren, promotoren én publiek.

De organisatie ontving 302 inschrijvingen van artiesten afkomstig uit 26 verschillende landen. Cijfers waarop de organisatie post-corona nooit had durven hopen. Uit dit grote aantal inschrijvingen werden uiteindelijk 85 gezelschappen geselecteerd. Ondertussen schreven al meer dan 50 promotoren en organisatoren zich in voor een bezoek aan het evenement en de bijhorende vakbeurs.

“Doordat de vorige edities niet zijn kunnen doorgaan, kon het stadsbestuur het festival in 2022 een extra financiële impuls van 50 000 euro geven. Na twee moeilijke jaren geeft dit de Gevleugelde Stad welgekomen draagkracht”, aldus nog Valentijn Despeghel, schepen van cultuur

Uitbreiding festivalgebied

Door de werken aan de Leet kunnen het Astridpark en Lapidarium dit jaar nog niet gebruikt worden. De werken aan de Lakenhallen maken de binnenkoeren van de hallen onbruikbaar. Daarom breidt de organisatie in 2022 het festivalgebied uit met het ‘gebied vesting’ tot aan de Poternebrug en worden het Ieperse Jeugdstadion en het Sint-Vincentiuscollege ingeschakeld.

Alvast kennismaken met de artiesten van de editie 2022? Dat kan al via de socialemediakanalen van de Gevleugelde Stad (FB: @gevleugeldestad en Insta: gevleugelde_stad_ieper). Met een goede voorbereiding mis je als bezoeker niets van al het schoons tijdens het festival!

Vrijwilligers gezocht

De organisatie zoekt nog vrijwilligers voor verschillende taken tijdens het festivalweekend. Wie interesse heeft, neemt contact op via https://gevleugeldestad.com/inschrijven/.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.