Home > Ieper wil werk maken van een eigen skatepark

Ieper wil werk maken van een eigen skatepark

Geschreven op 26 juli 2021 om 15:13 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 31 juli organiseert de Ieperse jeugddienst in samenwerking met enkele lokale skaters, de sportdienst, Wannes Beernaert van Uit De Marge vzw en A New Breeze, een skate-evenement gekoppeld aan een participatiemoment. Het evenement kadert binnen de aanleg van het nieuwe skatepark dat momenteel in de pijplijn zit. Wie beter om input aan te vragen dan de lokale skaters? De organisatoren voorzien een dag gevuld met workshops, skatewedstrijden en verschillende dj-sets. Iedereen is welkom aan het skatepark (Leopold III-laan 16, 8900 Ieper): beginner, ervaren, jong en oud.

“Binnen de jeugddienst kregen we reeds signalen dat de skate community in Ieper blijft groeien. Sinds de coronacrisis en de officiële erkenning als olympische sport is deze sport actueler dan ooit. We spelen hier dan ook graag op in”, aldus Dimitry Soenen, schepen van jeugd

Het participatiemoment verloopt op het evenement via een online bevraging aan de hand van QR-codes. Hierbij wordt gepolst naar onder andere favoriete toestellen, de verschillende skateniveaus onder de skaters, de opstelling van het park, groeninrichting en dergelijke meer.

De sportdienst voorziet in samenwerking met A New Breeze enkele workshops. Om 10 uur start de workshop voor beginners en om 12 uur die voor ervaren skaters. Met als begeleider Marijn Verbruggen, de eerste bondscoach skateboarden voor ons land op de Olympische Spelen. De skatewedstrijd zelf start om 14 uur. De week na het evenement organiseert de jeugddienst nog participatiemomenten in de deelgemeenten:

– op 3 augustus in Dikkebus & Zillebeke;

– op 4 augustus in Boezinge en Vlamertinge.

Deelnemen aan de workshops en/of de skatewedstrijd? Inschrijven kan via het facebookevenement ‘Skatecontest Ieper’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.