Home > Ieper ontvangt 316.000 euro voor het isoleren van het dak van de Lakenhallen

Ieper ontvangt 316.000 euro voor het isoleren van het dak van de Lakenhallen

Geschreven op 27 december 2021 om 16:30 door Mario De Wilde

De stad Iper ontvangt 316.000 euro van Vlaanderen voor het isoleren van de niet-geïsoleerde dakdelen van de Lakenhallen. Hiermee kan gans het dak geïsoleerd worden, goed voor een oppervlakte van 5894 m². “Het is belangrijk dat we onze historische gebouwen energiezuinig gaan renoveren, zo ook de Lakenhallen. Het isoleren van een historisch gebouw is echter niet eenvoudig. Maar door de subsidie hebben we de kans om de isolatie correct aan te brengen. De subsidie is een enorme steun voor de stad(skas)”, schetst schepen Philip Bolle

“De stad gaat via het burgemeestersconvenant het engagement aan om de CO2-uitstoot met 40% te verminderen tegen 2030. Door een van onze grootste gebouwen te gaan isoleren besparen we maar liefst 30 ton CO2 per jaar. Hiermee willen we het goede voorbeeld geven en de burgers en bedrijven stimuleren om zelf verder actief in te zetten op het isoleren van hun gebouwen. De CO2-besparing is evenveel als 200.000 minder voertuigkilometers per jaar of de CO2-opname door 1200 bomen/jaar”, voegt schepen Valentijn Despeghel daar aan toe.

Via de ‘Investeringssubsidie Culturele infrastructuur van Vlaanderen’ ontving Stad Ieper voor de dakisolatie van de Lakenhallen 316.000 euro, goed voor 60% van de oorspronkelijke ramingskost. Naast het isoleren van het dak van de Lakenhallen staan er deze legislatuur nog tal van isolatieprojecten op de planning zoals o.a. OC Potyze, OC Vlamertinge, OC Cieper enz.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.