Home > Ieper in zee met Deceuninck – Quick-Step om meerdaags fietstoerisme te stimuleren

Ieper in zee met Deceuninck – Quick-Step om meerdaags fietstoerisme te stimuleren

Geschreven op 2 december 2021 om 14:41 door Mario De Wilde

De bekende sportploeg Deceuninck – Quick-Step Team en Stad Ieper kondigden zopas hun nieuwe samenwerking aan. Ieper, het bruisende hart van de Westhoek en de startplaats van de klassieker Gent-Wevelgem, wil zich als een ideale uitvalsbasis voor meerdaagse fietstrips op de kaart zetten. In 2022 werkt Stad Ieper samen met The Wolfpack, het wielerteam. Ieper zal diverse communicatieacties opzetten, o.a. een videoshoot met enkele renners van het team. Hierin worden de vele routes die de Westhoek te bieden heeft, zowel voor sportieve als recreatieve fietsers, in in de kijker gezet.

“De precaire gezondheidssituatie waar we jammer genoeg nog niet vanaf zijn, heeft het fietsen zowel recreatief als sportief een boost gegeven. Dat laten we niet los. Met de start van Gent-Wevelgem in onze stad zetten we Ieper reeds in de kijker voor de sportieve fietser en de vele wielerfans. Als stadsbestuur zijn we dan ook bijzonder verheugd om nu ook ‘The Wolfpack’ – het succesvolle wielerteam Deceuninck – Quick-Step – als partner te verwelkomen. Hun renners zullen het ongetwijfeld beamen, zowel tijdens hun trainingsritten of deelname aan de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem: Ieper is de ideale uitvalsbasis om de mooie fietsstreek van de Westhoek en Noord-Frankrijk te ontdekken”, aldus Emmily Talpe, burgemeester stad Ieper

“De ploeg zal het fietstoerisme in Ieper helpen promoten aangezien we geloven dat dit partnership perfect past bij onze waarden. De manier waarop de vredesstad Ieper omgaat met het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog en de herdenking van de vele slachtoffers, is iets waar wij als ploeg ook achter staan, want er is meer in de wereld dan de wielersport en het is goed dat we daar soms aan herinnerd worden. We zijn een internationaal team, maar we zijn gevestigd in Vlaanderen, de kern van het wielrennen. Ieper is een prachtige stad om te fietsen, die ook investeert in onze sport met de start van Gent-Wevelgem. Onze renners kennen de wegen goed, ikzelf ook aangezien ik in Roeselare woon en enkele van onze Vlaamse renners trainen hier geregeld. Het was een logische beslissing en we kijken er naar uit om samen te werken met Ieper zodat wielerliefhebbers het fietsparadijs zelf willen komen ontdekken”, voegt Patrick Lefevere, CEO van Deceuninck – Quick-Step Team daar aan toe.

“Ieper is een stad vol toeristische troeven, dé stad voor een aangenaam verblijft. En een plek waar het fietstoerisme floreert – is het nu de recreatieve fietser of de sportieve fietser: iedereen komt aan zijn trekken, in onze stad, de deelgemeenten en de landelijke omgeving rondom Ieper. Het partnership met wielerteam Deceuninck – Quick-Step zal het project ‘Fietsen vanuit Ieper’ enkel maar versterken. We heten dan ook iedereen van harte welkom om deel te nemen aan het sportieve fietsgebeuren in en rondom onze stad.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.