Home > Iedereen zijn stute vanmorgen in Sint-Andreas Brugge tijdens ‘Brooddoosnodig’-actie

Iedereen zijn stute vanmorgen in Sint-Andreas Brugge tijdens ‘Brooddoosnodig’-actie

Geschreven op 7 november 2023 om 11:26 door Mario De Wilde

Vanmorgen vroeg was er het startmoment van het project ‘Brooddoosnodig’ in Sint-Andreas, Brugge. Daar zijn redenen genoeg voor want steeds meer kinderen komen met een lege brooddoos naar school, ook in Brugge. Exacte cijfers over het probleem bestaan er niet, maar dat deze problematiek moet worden aangepakt is duidelijk. ‘Brooddoosnodig’ is een project van VZW Enchanté dat komaf wil maken met honger op school.

De vzw start concrete projecten op, in samenwerking met scholen en steden, om de problematiek van lege en niet-voedzaam gevulde brooddozen aan te pakken. Flankerend onderwijs Brugge werkt intens samen met VZW Enchanté. De deelnemende scholen engageren zich om gezonde voeding aan te bieden aan wie er bij hen nood aan hebben. Ouders, familieleden en buurtbewoners kunnen voor ‘Brood(doos)nodig’ een solidaire bijdrage doen. Zo helpen ze mee aan wie het nodig heeft op school een lekker ontbijt aan te bieden, een maaltijd of een tussendoortje.

Sint- Andreas, Brugge startte dus deze vroege ochtend om 7u45 al met een enthousiaste groep leerkrachten, ouders, grootouders en buurtbewoners die boterhammen smeerden met choco of confituur, smeerkaas. Dit wordt vanaf nu elke dinsdagmorgen herhaald. De school kreeg ook ondersteuning van enkele lokale handelaars:  Lidl, bakkerij Schaeverbeke, Albert Hein en Scolarest. Waarvoor onze dank. “De groep vrijwillige en helpende handen zijn voor dit project een belangrijke schakel. Het doet ons deugd dat we heel wat reacties kregen op onze “broodnodige” oproep.”, zegt directeur Martine Fontaine.

“Leerlingen die het nodig hebben, kunnen bij het binnenkomen van de school vanaf nu elke dinsdagmorgen om 8u15 een lekker boterhammetje nemen en opeten. Zo willen we ook in onze school meewerken aan dit Brooddoosnodig-project en onze leerlingen die het nodig hebben ook een lekker ontbijt trakteren. Want ‘trakteren’ doet beter ‘leren’.” ,vult zorgcoördinator Michèle Delye aan die de stuwende kracht is van dit mooie project.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.