Home > Iedereen paraat, alles klaar: vanaf morgen gaan Jabbeke en Brugge 5000 bomen planten

Iedereen paraat, alles klaar: vanaf morgen gaan Jabbeke en Brugge 5000 bomen planten

Geschreven op 9 november 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Het groot plantweekend Rode Dopheidereservaat (Brugge/Jabbeke) staat weer voor de deur. Net als in 2022 zal ook komend weekend weer massaal veel boompjes geplant worden in het Rode Dopheidereservaat. Morgen vrijdag 10 november geven de kinderen van basisschool De Klimtoren de aftrap en in de namiddag zal IFF Brugge (ook wel gekend als Genencor of ‘de gistfabriek’) verder planten. Vervolgens zal Eneco Clean Beach Cup & Beauvent aan de slag gaan op zaterdagvoormiddag.

Zaterdagnamiddag van 14u tot 16u nodigen we dan alle Natuurpuntleden, inwoners en vrijwilligers uit om 3.000 boompjes te planten langs de Bosweg.

Op zondag 12 november 2023 wordt de eerste spadesteek gegeven tijdens een feestelijke plantactie van 2.000 boompjes voor het Concertgebouwbos. Alle donateurs worden uitgenodigd om de jonge boompjes vaste grond te geven in het Concertgebouwbos en dat .. met een muzikale performance: een vogelkoor en Concertgebouw-Maker Tom De Cock geven mee het tempo aan, met feestelijk geflierefluit en Steve Reichs Music for Pieces of Wood (met hout uit de Brugse bossen, natuurlijk!).

Het weekend sluiten we zondagavond op 20u af in het Vrijetijdscentrum te Jabbeke met ‘Inspired By Nature’: pianist-componist Tom Kristiaan uit Jabbeke liet zich inspireren door de adembenemende beelden van natuurfotograaf Wouter Pattyn voor zijn 4de gloednieuwe album “Inspired by Nature”. Je krijgt een adembenemende combinatie van natuurbeelden op groot scherm met live muziek vanop de vleugelpiano. VVK: 10 euro p.p. op rekening van NP Jabbeke: BE08 7380 1111 5313, met vermelding namen van de deelnemers (drankje inbegrepen). ADD: 12 euro (drankje inbegrepen).

Locatie: Verzamelen in de weide naast Bosweg 37, parking voor fietsen en wagens voorzien.

Meebrengen: enkel goed schoeisel en handschoenen, spades worden voorzien.

Foto’s van Johan Sevenant en Audrey Leroy

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.