Home > Ideeëntip met stip. Hier moet je zijn met Valentijn: spektakel ‘Fantastic Brussels in Hotel Metropole

Ideeëntip met stip. Hier moet je zijn met Valentijn: spektakel ‘Fantastic Brussels in Hotel Metropole

Geschreven op 2 februari 2023 om 16:43 door Mario De Wilde

Love it or hate it … Valentijnsdag komt er weer aan, de dag van de liefde. Daar kan je niet onderuit. Of je nu een partner hebt of niet, er is een grote kans dat je nog iets kan opsteken over de liefde. Deze dag is een feestdag in veel landen over de ganse wereld, hoewel het in de meeste landen een gewone werkdag blijft. Het is de op één na meest gevierde dag ter wereld (na Nieuwjaarsdag). Om je heel wat stressmomenten te besparen, hebben we de leukste Valentine’s gifts voor je op een rijtje gezet. Van make-up producten tot bloemen, elektro, etentjes en vurige gadgets.

Maar meteen beginnen met de basis: Valentijnsdag hebben we te danken aan bisschop Valentinus. Deze romanticus huwde in het geheim geliefden, ondanks dat de keizer het had verboden. Too bad kwam de keizer er toch achter en veroordeelde hij de bisschop tot de doodstraf. Valentinus werd op 14 februari onthoofd. Die dag werd later uitgeroepen tot de Dag van de Liefde.

Vandaag stellen we ‘de Symfonie der Stenen’, een organisatie van ‘Fantastic Brussels’ aan jullie voor om er met z’n tweetjes naartoe te trekken. Dit wandelspektakel vindt plaats in het hart van het stadscentrum, in een van de meest emblematisch en historische gebouwen van onze hoofdstad: het Metropole Hotel speciaal voor deze uitzonderlijke reden geopend.

De Pitch van de show
Met zaklantaarns op zak sluipen drie personen door de duisternis het slapende Hotel Metropole binnen. Het zijn geen inbrekers, omdat Jan, de leider van de groep, de sleutels van het prestigieuze hotel in handen heeft! Hij is niemand minder dan de achter-achterkleinzoon van Prosper Wielemans, een van de twee Wielemans-broers die het hotel hebben opgericht. Jan wil indruk maken op zijn twee vrienden door ze ‘s nachts het verlaten hotel van binnen te laten zien. Gefascineerd door dit decor uit een andere tijd, bewegen onze ontdekkers zich verder in de duisternis, alsof zij een oude tempel binnengaan die aan de rand van de geschiedenis ligt te slapen… Dan beginnen ze aan een fabelachtige inleefreis in het hart van de salons van het Metropole hotel, maar vooral in het hart van de geschiedenis van de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa: Brussel! Het oude paleis zal onze helden onderdompelen in feiten en
contexten die de geschiedenis van onze hoofdstad, maar ook die van het adellijke paleis hebben getekend. Een ongelooflijk aantal banden verenigt de stad en het iconische hotel! Zo ontdekken de drie avonturiers het Brussel dat «bruxellait», van de Belle-Époque tot vandaag, via de roaring twenties en de golden sixties! Zij zullen haar erfgoed bezoeken, haar opmerkelijke hoogtepunten naar waarde schatten en zich verbazen over sommige van haar grootste talenten.

Het spektakel lokte de afgelopen weken al 42.000 bezoekers die vol lof waren over de show. Jullie kunnen nog tot 28 februari 2023 de Symfonie der Stenen Organisatie bezoeken en dat elke dag van 12.00 tot 21.00 uur. Deze creatie zal multidisciplinaire artiesten, hologrammen, lasers en video-mapping omvatten. Op deze manier zal ze de geklasseerde binneninrichting van het hotel in 360° ten volle tot haar recht laten komen. Deze multimediashow zal de geschiedenis van Brussel en België oproepen, met de nadruk op de tijd toen Brussel ‘bruxellait’, in een verhalende aanpak en in een totale onderdompeling.
Een meertalige voorstelling is voorzien. In groepen van ongeveer 70 personen zal het publiek de show
binnengaan en genieten van een rondleiding door de verschillende zalen op de benedenverdieping
van het hotel. Elke zaal zal zijn eigen specifieke enscenering hebben, afhankelijk van de verhaallijn en de opgeroepen details.

Alle info op www.tourdessites.be – www.fantasticbrussels.be

 

1 reactie

Staf V an Reeth
Geschreven op 2023-02-06 11:15:14
Magnifiek spektakel in het Métropole hotel N'en aanrader

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.