Home > ID-kaart of rijbewijs kwijt? Eén aangifte meer in Menen, Wevelgem, Ledegem & PZ Grensleie

ID-kaart of rijbewijs kwijt? Eén aangifte meer in Menen, Wevelgem, Ledegem & PZ Grensleie

Geschreven op 25 februari 2020 om 10:00 door Mario De Wilde

Vanaf maart 2020 is er een nieuwe, vereenvoudigde werkwijze wanneer je jouw identiteitsdocumenten, reispaspoort of rijbewijs verliest of gestolen bent. Je hoeft enkel nog aangifte te doen bij het gemeente/stadsbestuur. Samen met de politiezone Grensleie blijven we zoeken naar mogelijkheden om onze dienstverlening verder te vereenvoudigen. De volledige aangifteprocedure van verlies of eenvoudige diefstal gebeurt voortaan bij de dienst Burgerzaken van het gemeente/stadsbestuur. Dankzij deze vereenvoudiging hoef je slechts één verplaatsing te maken, is er maar één aangifte nodig en is er één aanspreekpunt. Debby Bouckenooghe, Hoofdinspecteur bij de politiezone Grensleie, legt uit: “We vonden de oude procedure nogal omslachtig en gingen daarom in overleg met het beleid en de diensten burgerzaken van Menen, Wevelgem en Menen. Er werd snel een draagvlak gevonden, waardoor we meteen aan de slag konden. De nieuwe werkwijze maakt het voor de burger een heel pak eenvoudiger om de aangifte af te werken. We zijn steeds op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren.”

Welke documenten?

Het gaat over identiteitsdocumenten (eID en Kids-ID), rijbewijs of reispaspoort. Verblijfskaarten vallen niet onder deze dienstverlening. Wettelijk is dat namelijk onmogelijk. Hiervoor moet je nog altijd, op afspraak, naar het politiekantoor.

Docstop

Bel altijd eerst naar DOCSTOP voor je naar het gemeentebestuur trekt. Dat kan 24 uur op 24 op het nummer 0800 2123 2123. Op die manier zorg je ervoor dat er geen frauduleus gebruik meer mogelijk is van jouw documenten.

Eenvoudige diefstal

Als er sprake is van een diefstal met geweld, of jouw documenten zijn gestolen bij een inbraak, dan moet je uiteraard nog altijd eerst aangifte doen bij de politie. Dit type feiten vallen niet onder de categorie ‘eenvoudige diefstal’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.