Home > Ichtegem wil gevels vergroenen met gratis gevelplanten voor haar inwoners

Ichtegem wil gevels vergroenen met gratis gevelplanten voor haar inwoners

Geschreven op 11 juli 2023 om 07:39 door Mario De Wilde

Na de opening van de gloednieuwe bijenburcht begin juni, organiseert het gemeentebestuur van Ichtegem nu een actie waarbij elke inwoner een gratis gevelplant kan aanvragen om de voortuin te vergroenen. “Samen met de milieuraad lanceren we dit jaar verschillende bijvriendelijke acties die bijdragen aan het behoud van de natuur en die de biodiversiteit een duwtje in de rug geven”, vertelt schepen van milieu, Celesta Muylle. “Daarom lanceren we in de maand juli onze zogenaamde ‘gratis gevelplant- actie’: een symbolische actie die voor veel mensen een aanzet kan zijn naar ontharden. Wil je dus graag jouw gevel vergroenen en bijdragen aan een bijvriendelijk Ichtegem? Vraag dan nu jouw geveltuin aan voor 31 juli en ontvang een gratis gevelplant”.

“Elke inwoner die een geveltuintje wil aanleggen, kan kiezen uit 4 inheemse varianten, namelijk
klimop, wilde bosrank, hop en kamperfoelie. Het is de bedoeling om de gevelplant aan de voor- of zijgevel van de woning aan te planten zodat deze zichtbaar is vanaf de openbare weg. Onze
technische dienst komt trouwens langs om de nodige tegels te ‘wippen’ mocht dat nodig zijn voor
geveltuintjes op openbaar domein”, aldus de Ichtegemse milieuschepen. “Een gevelplantje aanvragen kan heel eenvoudig via het bestelformulier op onze website
www.ichtegem.be/gratis-gevelplant. Onze milieudienst neemt in de loop van september contact op met alle mensen die zijn ingeschreven voor de bedeling”, geeft Celesta nog mee.

Praktisch:
Actie ‘Gratis gevelplant”-voorwaarden: De gevelplant moet aangeplant worden aan de voor- of zijgevel zichtbaar vanop de openbare weg. Paalt jouw gevel aan openbaar domein, controleer of jouw stoep voldoet aan het reglement voor een geveltuin op openbaar domein (www.ichtegem.be/geveltuin). De actie loopt tot en met 31 juli 2023.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.