Home > Ichtegem herdenkt wielerlegende Richard Depoorter met eigen biertje en gezinsfietstocht

Ichtegem herdenkt wielerlegende Richard Depoorter met eigen biertje en gezinsfietstocht

Geschreven op 4 mei 2023 om 07:55 door Mario De Wilde

2023 is Het Jaar van Richard: het lokaal bestuur van Ichtegem brengt het hele jaar hulde aan wielerlegende Richard Depoorter, die op 16 juni 2023, exact 75 jaar geleden overleed in Zwitserland. Na de lancering van een limited edition Richardbiertje en gezinsfietstocht, komt het lokaal bestuur op de markt met een exclusief wielertruitje. Een absolute musthave voor elke wielerliefhebber! “Het Jaar van Richard loopt letterlijk op volle toeren”, zegt schepen van lokale economie en evenementen, Geert Vandaele. “Ons limited edition ‘Richard Depoorter 6’-biertje wordt volop geschonken in de Ichtegemse cafés en sinds afgelopen zaterdag kan jong en oud deelnemen aan de gezinsfietstocht doorheen Groot-Ichtegem. Tijd dus om met ons volgend eerbetoon van start te gaan”.

“Ichtegem is een echte wielergemeente”, vult schepen van sport, Tina Ledaine, aan. “Daarom brengen we nu een eigen ontworpen wielertruitje uit als blijvend aandenken aan Richard Depoorter. Het zogenaamde Mondia-truitje waarin Richard Depoorter de Ronde van Zwitserland reed, staken we in een hedendaags jasje en kan vanaf vrijdag 5 mei via onze website besteld worden tegen de prijs van 50 euro. Een echt collectors item voor elke wielerliefhebber”. Het truitje bevat naast ‘Het Jaar van Richard-embleem’ op de achterzijde, een verwijzing naar de Belgische driekleur en de Zwitserse vlag op de mouwen. Ook het logo van de gemeente Ichtegem prijkt op de zijkanten. “Daarnaast plaatsten we #Poorterke 2023 op de borst. Poorterke was de roepnaam van Richard Depoorter en mocht voor ons niet ontbreken”, aldus de schepen van sport. “Het is een unisex truitje die elke Ichtegemnaar met een hart voor koers zeker in zijn of haar garderobe liggen moet hebben”, aldus Tina Ledaine.
Praktisch:
Het Richard Depoortertruitje kan tot en met 27 augustus 2023 besteld worden via de gemeentelijke website www.ichtegem.be/het-jaar-van-richard. Betaling van 50 euro gebeurt online. Er zijn pasmodellen beschikbaar in het administratief centrum Eernegem voor wie twijfelt over de maat. Er is geen stock van de truitjes voorzien. De bestellingen gebeuren in pre-order: bestellingen worden maandelijks gebundeld en daarna in productie gestoken. Een 8-tal weken na je bestelling zal je dus het wielertruitje ontvangen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.