Home > Huiszoekingen, drugs, diefstal met geweld…Vanavond struint Play4 weer in West-Vlaamse parketten

Huiszoekingen, drugs, diefstal met geweld…Vanavond struint Play4 weer in West-Vlaamse parketten

Geschreven op 15 september 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Huiszoekingen, drugs, diefstal met geweld…Vanavond struint Play4 weer in West-Vlaamse parketten. In Brugge wordt een minderjarige meisje gearresteerd nadat ze met een mes uithaalt naar haar moeder. Het is niet de eerste keer dat het meisje problemen veroorzaakt. Parketmagistraat Roeland moet beslissen wat er met het meisje gebeurt. ​Substituut Tessa krijgt in Kortrijk telefoon van een politieagent die op restaurant een man met een joint achter zijn oor betrapt. Na verdere controle wordt ook een grote som geld, cocaïne en heroïne aangetroffen.

Het ene drugsdossier is nog niet afgesloten of Tessa opent het volgende al. Ze staat voor dag en dauw op voor een huiszoeking. In de tuin van de woning staan drie serres waar cannabis wordt gekweekt. Maar Tessa’s voornaamste bezorgdheid is de minderjarige dochter die bij het gezin verblijft.

Parketmagistraat Maarten volgt in Kortrijk het dossier op van een jongen die een diefstal met geweld pleegde. De feiten deden zich voor op zijn 17de, maar ondertussen is de jongen meerderjarig. Maarten moet nu beslissen of hij nog een laatste kans voor de jeugdrechter verdient.

“Met een kappersmes heb ik de jongen bedreigd. Ik stak het mes uit in zijn richting ter hoogte van zijn keel.”
In Ieper behandelt substituut Lies het dossier van een man die zijn ex belaagt. Tijdens hun relatie was de vrouw al vaker slachtoffer van geweld. Lies wijst op het belang van het aangeven van dergelijk huiselijk geweld.

Ook in Kortrijk komt er een melding van huiselijk geweld binnen. Een man sloeg zijn vriendin meermaals met de vuist in het gezicht en nam haar bij de keel vast. Oudere kwetsuren bij de vrouw tonen aan dat dit niet de eerste keer is.

Het Parket is elke donderdag beschikbaar vanaf 21u op Goplay en 22u10 op Play4.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.