Home > Huis van het Leren vzw in Kortrijk vierde afgelopen weekend driemaal feest

Huis van het Leren vzw in Kortrijk vierde afgelopen weekend driemaal feest

Geschreven op 27 juni 2022 om 09:29 door Mario De Wilde

Leerwinkel West-Vlaanderen blaast 10 kaarsjes uit en dat lieten ze niet onopgemerkt voorbijgaan. Huis van het Leren vzw biedt gratis leerloopbaanbegeleiding aan via haar basiswerking Leerwinkel West-Vlaanderen. De begeleiding is gericht op volwassenen en met een bijzondere aandacht voor kansengroepen. Leerwinkel beoogt een neutrale dienstverlening die volwassenen met een leervraag of leernood op weg helpt naar een passend opleidingsaanbod. Hierbij wordt objectieve informatie verstrekt over de leermogelijkheden die passen binnen de persoonlijke omstandigheden van de volwassene. Begeleiding op maat van de cliënt dus.
Meer dan tien jaar geleden, op 12 oktober 2011 om precies te zijn, verwelkomde Leerwinkel de eerste cliënt. De eerste van velen, zo blijkt! Ondertussen vonden reeds 9.500 volwassenen de weg naar Leerwinkel. Kelly Lebon, coördinator bij Huis van het Leren, was op die eerste dag ook al van de partij, toen nog in de functie van leerloopbaanbegeleider. Ze blikt terug op die startperiode: ‘Leerwinkel startte heel kleinschalig met één leerloopbaanbeleider en een halftijdse procesbegeleider. Tien jaar later geven we met 16 personeelsleden dagelijks verder vorm aan onze organisatie. Tien jaar later heeft Leerwinkel grote sprongen gemaakt. Ons verhaal startte destijds in Kortrijk, intussen kunnen we in 4 extra West-Vlaamse steden wekelijks een zitdag op afspraak voor cliënten organiseren, met name in Brugge, Ieper, Roeselare en Oostende.

Leerwinkelpunt in de bibliotheek van Kortrijk Op woensdag 22 juni openden ze in Kortrijk een leerwinkelpunt op een nieuwe locatie! Na een jaar samenwerking met De Stuyverij stelt ook de bibliotheek haar deuren open om een leerwinkelpunt te huisvesten. In deze Leerwinkelpunten, die ook te vinden zijn in Brugge, Roeselare en Ieper kunnen volwassenen die leervragen hebben gratis terecht bij een leerloopbaanbegeleider. Aan de hand van een infopunt waar al het dienstverlenings- en opleidingsaanbod verzameld wordt, maar ook workshops en evenementen gegeven worden rond het brede thema levenslang leren, willen we volwassenen triggeren en een leercultuur en leergoesting stimuleren. Dit wil Huis van het Leren in de verschillende regio’s verder uitbouwen in een breed partnerschap. Interesse? Komt ons nieuw leerwinkelpunt in Kortrijk alvast ontdekken!

7 cursisten behalen een certificaat als begeleider in de kinderopvang Dankzij de steun van ESF konden we binnen een nieuw partnerschap 54 trajecten opstarten waarbinnen we kwetsbare werkzoekenden ondersteunen tijdens hun opleidingstraject kinderbegeleider baby’s en peuters. Dit schooljaar behalen al 7 cursisten het certificaat, waarmee ze als begeleider in de kinderopvang aan de slag kunnen. Zij worden verder begeleid en ondersteund in hun eerste stappen op de arbeidsmarkt door onze partner Mentor vzw. Ook CVO Miras, VZW Effect, VZW Talternatief en Felies zetten in Kortrijk hun schouders onder deze trajecten.
Foto: Huis van het Leren

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.