Home > Huis van de Bruggeling viert vijfde verjaardag: goed voor 440.000 bezoekers

Huis van de Bruggeling viert vijfde verjaardag: goed voor 440.000 bezoekers

Geschreven op 13 oktober 2021 om 11:13 door Mario De Wilde

Het Huis van de Bruggeling bestaat komende zaterdag 16 oktober 2021 vijf jaar, goed voor maar liefst 440.000 bezoekers. Deze verjaardag laat het stadsbestuur niet zomaar passeren. Bezoekers krijgen een zoete attentie én vijf winnaars ontvangen hun prijzen van de LEGO-actie. Ook de medewerkers worden eens in de bloemetjes gezet als bedanking voor de goede dienstverlening die ze aanbieden. Op zaterdag 16 oktober blaast het Huis van de Bruggeling al vijf kaarsjes uit. In de afgelopen vijf jaar mocht het Huis van de Bruggeling maar liefst 440.000 bezoekers verwelkomen, 600.000 oproepen verwerken via 050 44 8000, 200.000 afspraken verzorgen, 50.000 eID’s uitreiken en 60.000 adreswijzigingen doorvoeren. “En dat is maar een stukje van wat het Huis van de Bruggeling doet”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Het Huis van de Bruggeling speelt een rol in alle grote levensmomenten, van de aangifte van een geboorte, tot een huwelijk en een overlijden. Maar ook voor het ophalen van een rijbewijs, vragen gerelateerd aan parkeren en het parkeerbeleid kan men in het Huis van de Bruggeling terecht.”

Het vijfjarig bestaan wordt gevierd met een passende actie. Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal vult aan: “Om onze vijfde verjaardag samen met de Bruggeling te vieren, zetten we een heuse LEGO-actie op poten. Bruggelingen konden tot eind augustus een Huis van de Bruggeling-LEGO-blokje afhalen met als opdracht ‘hun’ Huis van de Bruggeling te bouwen. De jury koos uit de inzendingen de vijf leukste bouwwerken uit.” Winnaars Gelder Coudenys, Remi Dikho, Aissatou Coly, Jonas & Olivier Verhaeghe en Joannes Rappé krijgen op 16 oktober elk een LEGO-doos als prijs overhandigd.

“Vanzelfsprekend draait het Huis van de Bruggeling om mensen. Zo zetten we het stadspersoneel in de bloemetjes en mogen de klanten een zoete attentie in het Huis van de Bruggeling en in al onze deelgemeentehuizen verwachten. Op zaterdag 16 oktober ’s ochtends verwelkomen burgemeester Dirk De fauw, schepen Pieter Marechal en ikzelf de bezoekers in het Huis”, aldus schepen van Burgerzaken Jasper Pillen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.