Home > Huidige CIB-site in Brugge wordt mogelijk nieuwe locatie voor federale politie

Huidige CIB-site in Brugge wordt mogelijk nieuwe locatie voor federale politie

Geschreven op 24 juli 2023 om 12:41 door Mario De Wilde

In februari 2022 werd bekend dat het terugkeercentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers ‘De Refuge’ in Brugge verhuist naar een terrein nabij de E40-afrit in Jabbeke. Zo verdwijnt het CIB na 25 jaar uit de voormalige vrouwengevangenis langs de N31. De Regie der Gebouwen onderzoekt of het gebouw kan worden toegewezen aan de federale politie na de verhuis naar Jabbeke. Dit blijkt uit een schriftelijke vraag van Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) aan staatssecretaris voor Regie der Gebouwen Mathieu Michel (MR) .

Na 25 jaar verdwijnt het CIB (Centrum voor Illegalen Brugge) van de voormalige vrouwengevangenis naar een terrein nabij de E40-afrit in Jabbeke. Hierdoor komt het beschermde gebouw leeg te staan. Kamerlid Jasper Pillen (Open VLD) bevroeg staatssecretaris Mathieu Michel naar de toekomst van het gebouw.

Op dit moment grenst een vestiging van de federale politie aan het CIB. Zij kaarten al langer aan dat ze niet over voldoende ruimte beschikken. Daarom onderzoekt de staatssecretaris of het gebouw na de verhuis van het CIB kan worden toegewezen aan de federale politie.

Jasper Pillen, Kamerlid Open VLD: “De federale politie moet optimaal kunnen functioneren. Ik ben dan ook tevreden dat de staatssecretaris voor Regie der Gebouwen wil onderzoeken in welke mate aan hun vraag naar extra ruimte tegemoet kan worden gekomen. Dit beschermd gebouw langs de N31, dat bovendien grenst aan de huidige site van de federale politie, is volgens mij een geschikte locatie.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.