Home > Howest verrast vandaag West-Vlaamse partnerscholen tijdens Dag van de Leerkracht

Howest verrast vandaag West-Vlaamse partnerscholen tijdens Dag van de Leerkracht

Geschreven op 5 oktober 2022 om 13:05 door Mario De Wilde

Vandaag worden leerkrachten wereldwijd in de bloemetjes gezet. Ook Howest wil als hogeschool haar waardering uitdrukken voor al wie dag in dag uit vol passie en motivatie voor de klas staat. Niet met bloemen, maar door een ‘Keep up the good work’-snoeppot te bezorgen aan meer dan vijftig partnerscholen.

“Elke dag staan leerkrachten vol inzet en motivatie voor de klas. Dat verdient meer dan één pluim! Zeker nu het lerarentekort nijpender dan ooit is en de werkdruk er niet minder op wordt, groeide bij ons het plan om een aantal partnerscholen te verrassen met een bezoekje”, duidt Wouter Van Hoorne, opleidingsmanager van de lerarenopleidingen van Howest. “Op die manier willen we onze waardering tonen voor het lerarenberoep en de bezochte leerkrachten bedanken voor hun gedrevenheid en bijdrage bij de stagebegeleiding van onze studenten.”

Partnerscholen en leerkrachten in de kijker

Op 5 oktober zal een delegatie van Howest zowel in kleuter-, lagere als secundaire scholen een Howest-snoeppot afgeven. “Al onze partnerscholen bezoeken op één dag is onhaalbaar, en dus hebben we er een aantal geselecteerd met een positief en mooi persoonlijk verhaal. Dat kan een alumnus of een zij-instromer zijn die zijn eerste Dag van de Leerkracht viert, een leerkracht op een zucht van zijn pensioen maar met nog evenveel passie voor zijn vak of een gedreven stagebegeleider die het beste uit onze stagiairs haalt.” Vandaag stapten ze binnen in deze scholen: Ter Groene Poorte Brugge, Element Brugge, Mast Brugge, Paalbos Brugge, BSGO! Arnoldus Oudenburg, De Vlieger Oostende, GO! Atheneum Veurne Centrum en ’t Vier Kortrijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.