Home > Howest bekroont winnende creaties van megazitzak-ontwerpwedstrijd

Howest bekroont winnende creaties van megazitzak-ontwerpwedstrijd

Geschreven op 26 juni 2021 om 09:46 door Mario De Wilde

Gisteravond vond aan Howest Brugge de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd ‘Design your own beanbag’ plaats. Deze wedstrijd daagde creatieve doeners uit het zesde of zevende middelbaar uit om hun eigen megazitzak te ontwerpen. Gerben Van de Casteele van KTA Brugge sleepte de hoofdprijs in de wacht.

De ontwerpwedstrijd was een initiatief van de graduaatsopleiding Online & Offline Graphic Design. Het doel was om jongeren uit het zesde en zevende jaar te motiveren om zich van hun creatiefste kant te laten zien door een megazitzak een originele look te geven, binnen het toepasselijke thema ‘vrijheid’. “Als creatieve opleiding houden we ervan om anderen uit te dagen”, legt opleidingscoördinator Jochen Matthys uit. “Veel jongeren maken hun (foto)grafische ontwerpen voornamelijk voor 2D-toepassingen, op klein formaat, een blad papier of een fotoafdruk. Door creatievelingen uit het zesde en zevende middelbaar nu een ontwerp te laten maken voor een groot 3D-element (140 x 180 cm) wilden we zien in welke mate ze creatief zouden omgaan met de voordelen en de beperkingen van dit object.”

Eigen ontwerp op kot

Aan de ontwerpwedstrijd waren leuke prijzen verbonden. Voor de winnaar – Gerben Van de Casteele uit het zesde jaar Digital Design, Print & Sign aan KTA Brugge –  was een megazitzak met het eigen ontwerp weggelegd. Het KTA Brugge kreeg bovendien drie zitkubussen met het winnende design en het logo van de school. “Het ontwerp van de winnaar vertaalde het thema ‘vrijheid’ uitstekend en was zo ontworpen dat het ook op de beanbag duidelijk naar voor kwam. Deze eerste eyecatcher voor op kot of in de slaapkamer is dus dik verdiend”, aldus de jury.

Ian Couckuyt, uit dezelfde opleiding als de winnaar, kreeg als tweede een zitkubus met het eigen ontwerp. Robbe De Coninck uit het zevende jaar Publiciteit van Technigo Aalst ging tot slot met 25 buttons met het eigen ontwerp naar huis. Alle laureaten kunnen binnenkort ook een duo-workshop in de Mind- en Makerspace (MaM) in Brugge komen bijwonen.

Meer informatie over de graduaatsopleiding Online & Offline Graphic Design: www.howest.be/oog

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.