Home > Houthulst benoemt Tamara Schotte, Geert Van Exem en Gino Keirsschieter tot ereschepen

Houthulst benoemt Tamara Schotte, Geert Van Exem en Gino Keirsschieter tot ereschepen

Geschreven op 21 augustus 2023 om 06:44 door Mario De Wilde

Houthulst benoemde zopas Tamara Schotte, Geert Van Exem en Gino Keirsschieter tot ereschepen van de gemeente.  Tamara Schotte (Vooruit) was schepen van 2000 tot 2015 van onder meer Jeugd, Financiën, Kinderopvang en Senioren. Geert van Exem (CD&V) was achttien jaar schepen van onder meer Openbare Werken, Sport en Milieu. Daarnaast was Geert ook nog twee jaar gemeenteraadsvoorzitter. Gino Keirsschieter (CD&V) tenslotte was van 1994 tot 2014 OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken.
Tamara Schotte
Burgemeester Joris Hyndrix (CD&V): “Tamara is wellicht de ereschepen waarover de grootste mythevorming al is begonnen. Er zijn mensen waarover blijvend gepraat wordt en er zijn er die snel vergeten zijn. Soms is het moeilijk grijpen waarvoor, maar het heeft met een soort onsterfelijkheid te maken. Voor de enige niet CD&V’er die de titel van ereschepen krijgt, kan dit wel tellen.”
“Tamara was heel jong toen ze schepen werd bij reeds door de wol geverfde coalitiepartners. En coalitiepartners zijn officieel vrienden, maar, en we zien dat ook in de nationale politiek, ook aartsvijanden. En, je was dat ook. Je had de kunde om het laagje vernis van de grootste partij wat af te krabben.
“Er zijn mensen van grote velden en mensen van kleine akkers. Beiden zijn nodig, van de laatste het meest. Mensen van grote velden mogen niet talrijk zijn, maar jij was er één.”
Geert Van Exem
“Geert is per definitie een harde werker want hij is een West-Vlaamse boerenzoon. Geboren en getogen uit een sympathieke familie, waarvoor je al veel moeite zou moeten doen om ermee in ruzie te komen, was Geert een grote aanwinst in de gemeenteraad en in het schepencollege. En hard werken, veel gezond verstand en goed weten wat er in de onderbuik van de gemeente plaatsvindt, en altijd onderhandelend en compromisbereid handelen was het DNA van schepen Van Exem. Bovendien bleef hij als boerenzoon de boerenmentaliteit behouden en voornamelijk de belangen van de boeren verdedigen.”
“En ook als schepen was hij een man tussen de mensen. Je koos zelfs uitdrukkelijk voor je eigen beroepscarrière op een lager pitje te zetten voor het uitoefenen van je gemeentelijk mandaat. Je leven heeft ondertussen een heel andere wending gekregen. We wensen je veel geluk hierin, maar het gemis van Geert Van Exem in het college is groot.”
Gino Keirsschieter
“Gino is een echte Houthulstenaar, man uit het volk, maar ook niet helemaal. Hij werd in de loop der tijden een man met een groot informeel leiderschap. Men zegt soms wel ‘niemand is sant in eigen land’, maar Gino kon dit wel. Hij is een unieke combinatie van toegankelijkheid, intelligentie en het zonder moeite vullen van ruimte. Er werd altijd echt naar hem geluisterd.”
“Gino heeft altijd al een katholieke én een sociale ingesteldheid of overtuiging gehad. Het paste hem dan ook dat hij bewust koos voor het OCMW. Het was een verhaal en een engagement dat gewoon klopte, al had ik hem op bepaalde tijden liever als schepen gehad.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.