Home > House of Talents Spurs uit Kortrijk ontvangt woensdag Italiaanse Sassari in Europese voorrondematch basket

House of Talents Spurs uit Kortrijk ontvangt woensdag Italiaanse Sassari in Europese voorrondematch basket

Geschreven op 3 oktober 2022 om 08:24 door Mario De Wilde

Door het afgelopen WK in Australië begint de basketbalcompetitie bij de dames pas later in oktober. De eerste match met inzet voor House of Talents Spurs Kortrijk is de Europese voorrondematch tegen het Italiaanse Sassari. Die wedstrijd wordt komende woensdag 5 oktober gespeeld om 20 uur in de Lange Munte. In een heen- en terugmatch wordt beslist of de Spurs doorstoten naar de eigenlijke Eurocup.

De Spurs-dames werden in het tussenseizoen serieus versterkt. Ex-bondscoach Philip Mestdagh die erg succesvol was met de Belgian Cats, werd de nieuwe sportieve baas. Met Marie Vervaet, Ine Joris, Hanne Mestdagh en de drie Kroatische talenten Josipa Juric, Klaudia Perisa en Tihana Stojasavljevic kreeg het team een grote kwaliteitsinjectie. Vooral de transfer van Ine Joris, die met de Cats actief op het WK in Australië, was opmerkelijk.

De match tegen Sassari is nu al een van de belangrijkste matchen van het jaar. House of Talents Spurs wil zich graag wil plaatsen voor de eigenlijke Eurocup waarin topduels wachten tegen La Rouche Vendee, London Lions en Girona of Villeneuve d’Ascq, het team van een andere Belgian Cat Hind Ben Abdelkader. In een volgelopen zaal met veel ambiance willen de Spurs de poort naar de Eurocup openbreken.

Foto’s credits Philippe Dekoker

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.