Home > House of Talents Spurs haalt Serviër Brevin Pritzl (27) van Leuven Bears

House of Talents Spurs haalt Serviër Brevin Pritzl (27) van Leuven Bears

Geschreven op 30 oktober 2023 om 14:53 door Mario De Wilde

House of Talents Spurs is duidelijk een ploeg met ambitie. Dat toonden ze in alles wat ze deden sinds we zekerheid verwierven over de BNXT-licentie. De samenstelling van het management, de sportieve en medische staf, de ploeg, de nieuwe zaalinkleding, de graad van versnelde professionalisering. Alles werd in gang gezet en is uiteraard enkel mogelijk door het via zeer trouwe partners ter beschikking gestelde budget en de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Een budget dat bewaakt wordt en waar zorgvuldig mee wordt omgesprongen.

Voor elke profploeg is het evenwicht tussen budget en sportieve resultaten een permanente balans die nagestreefd moet worden. Daarnaast zijn de ambities wel de drijvende kracht achter het volledige verhaal en sowieso willen ze daar bij de House of Talents Spurs nu niet op toegeven. De uitgesproken ambitie bij de aanvang van het seizoen was top 5 halen in de domestic fase, wat de ploeg toelaat een toegangsticket zou geven tot de ‘golden league’ in de herindeling die plaatsvindt kort na de jaarwissel. Top 5 laat hen uitkomen tegen de beste Nederlandse teams en geeft hen tevens de mogelijkheid een goeie uitgangspositie te bekomen in de Belgische play-offs.

Blessures en tegenslagen kunnen altijd roet in het eten gooien en jammer genoeg kregen ze in West-Vlaanderen het nieuws dat onze topschutter van vorig seizoen voor een aantal maanden in de lappenmand ligt. Na de knieoperatie van vorige week blijkt dat het een verhaal van langere duur zal worden eer Nick Tomsick weer echt op een basketbalveld zal staan. Desalniettemin hopen ze dat hij snel revalideert en opnieuw de troepen kan versterken. Dat het wegvallen van één van onze topspelers het moeilijker maakt om de ambities te realiseren mag duidelijk zijn. Na doorgedreven overleg en een stevige zoektocht heeft het bestuur in nauw overleg met de sportieve staf dan ook beslist om snel in te grijpen, zeker met de aartsmoeilijke en zeer belangrijke maand november voor de boeg.

Daarom stellen ze met trots onze nieuwe versterking aan jullie voor: Brevin Pritzl. Brevin is een 27-jarige 1.93m grote shooting guard uit Wisconsin, die vorig seizoen het mooie weer maakte bij de Leuven Bears. Hij scoorde er in 22 matchen gemiddeld 14,6 punten en plukte 2,7 rebounds. Eerder speelde hij in Servië (KK Tamis), Denemarken (FOG Naestved) en Duitsland (Carilsheim). Brevin is inmiddels aan zijn vierde profseizoen begonnen en is een gerenommeerd schutter, met zeer mooie percentages vanop afstand gedurende zijn carrière. Het wegvallen van Nick zorgde ook voor het wegvallen van veel ervaring. Brevin Pritzl moet als vierdejaarsprof ook op dat vlak een leemte invullen. We rekenen er op dat hij snel inzetbaar zal zijn, eens het papierwerk helemaal klaar is.

De Spurs spelen komende vrijdag 3 november (20.30u.) tegen Spirou Charleroi, één week later ontvangen ze op 10 november (20.30u.) bekerwinnaar Antwerp Giants.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.