Home > Hotel St. Pol en Ibis budget uit Knokke ontvangen Green Key-label

Hotel St. Pol en Ibis budget uit Knokke ontvangen Green Key-label

Geschreven op 14 februari 2020 om 09:25 door Mario De Wilde

De hotels St.- Pol en Ibis Budget mogen als eerste Knokke-Heistse logementen uitpakken met een Green Key-certificaat. Green Key is een wereldwijd label in de recreatie- en vrijetijdsbranche dat op 5 continenten en 66 landen vertegenwoordigd is. Het komt toe aan duurzame ondernemingen die er alles aan doen om het milieu te sparen zonder dat de gasten op comfort, betaalbaarheid en kwaliteit inleveren. Het Ibis Budget in de Kalvekeetdijk 276 en hotel St. Pol in de Bronlaan zijn dan ook bijzonder trots dat ze Green Key gecertificeerd zijn.

Ibis Budget
“De Groene Sleutel hoort bij ons hotel”, vertelt Wim Maervoet, directeur van het ibis budget hotel Knokke. “Mijn hotel is open sedert september 2018 en pakt uit een splinternieuw gebouw met de allermodernste infrastructuur. We beschikken over een duurzame warmtepomp. Bovendien is het hotel bijzonder goed geïsoleerd. Dat maakt dat het bijzonder energie-efficiënt is. Omdat verantwoord ondernemen voor het Ibis Budget hotel Knokke veel meer is dan een moderne kreet, is het ook logisch dat we meewerken aan een betere milieuzorg met als doelstelling het behalen van een Green Key-certificaat. Een eerste stap was het bannen van het Single Use Plastic, het papierverbruik te beperken en een pak andere zaken… In de keuken komen zo veel mogelijk biologische (streek)producten binnen en niet noodzakelijke energievreters zijn achterwege gelaten. Wij trekken op alle gebied de kaart van de toekomst. Inchecken gebeurt niet meer met de computer maar met een smartphone.”

St. Pol: Ambassadeur van Het Zwin Natuur Park
“In Knokke-Heist kan je niet alleen fantastisch shoppen maar onze badplaats biedt ook een prachtige natuur. Hotel St. Pol is ambassadeur van het Zwin Natuur Park. De ingang ligt juist voor onze deur”, weet directeur Robin Schlûter. “Logisch dus dat we zorg dragen voor het milieu en ons proactief inzetten om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving verlangt. Hotel St. Pol is echter een ouder gebouw dat dateert uit 1960. We begonnen als een Auberge met twee kamers. Nu tellen we achttien kamers. Dat betekent dat we serieuze inspanningen leverden en veel investeerden in de infrastructuur van het gebouw. Alle ramen werden voorzien van hoog rendementsglas. De lampen zijn vervangen door LED-lampen. Er wordt gepoetst met ecologische producten, alle toilet- en andere papier heeft een Ecolabel. Onder het hoofdstuk food & beverage namen we normen op om aan het ontbijtbuffet voedselverspilling tegen te gaan.”

Samengevat, het ibis budget hotel Knokke en Hotel St. Pol moesten aan een honderdtal punten voldoen. Maar ze slaagden met glans in de twee controlerondes en mogen het logo Green Key 2020 voeren. “Natuurlijk zijn we trots. Want Green Key is geen statisch instrument. Het keurmerk beweegt mee met de ontwikkelingen, met de mogelijkheden. Daarbij leggen we de lat telkens een stukje hoger. Met Green Key kijken we in alle spelonken van onze onderneming of het nog een stukje beter kan: efficiënter, kostenbesparend en duurzamer: goed voor het milieu, de hotelgasten en de planeet. Al die zaken mogen echter niks afdoen van de kwaliteit. Er zijn veel ecologische producten op de markt maar die moeten ook nog lekker zijn”, aldus de hoteldirecteurs in koor.
Bijen
“Met een knipoog naar de landelijke ligging te midden van de velden en de ecologische uitstraling starten we straks met een ecologische imker en bijenkasten. Bijenkorven betekent ook bloemen wat een duidelijke meerwaarde is voor ons ibis budget hotel Knokke want we tellen heel wat hotelgasten die specifiek komen om in de natuur te wandelen en te fietsen”, aldus Wim Maervoet. “In de plaats van de Aziatische bijen die veel honing geven doen wij het straks met inlandse bijen die met uitsterven bedreigd zijn”, aldus Robin Schluter. “In ons project willen we heel graag onze natuurminnende stad Knokke-Heist betrekken en via de vzw van Knokse hotels willen we ook onze collega’s overtuigen om dezelfde weg als wij in te slaan. Een recent rapport toont immers aan dat 70% van de reizigers wereldwijd er de voorkeur aangeeft om een milieuvriendelijk hotel te boeken. Het publiek dat op zoek is naar ecologische hotels wordt steeds groter en groter.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.